A Kincsem Park- a Nemzet lovas programjának a zászlóshajója

A Nemzeti Lovarda megnyitója kapcsán Pécsi Istvánt, a Kincsem Park ügyvezető igazgatóját kérdeztük a lóversenysport és a Kincsem Park helyzetéről, a jövőbeni tervekről.
A Kincsem Parkban és a tréning bázist adó Dunakeszi Alagon nem csak szavakban, de az elvégzett szisztematikus munkának köszönhetően tettekben is látványosan valósultak és valósulnak meg a Kincsem Nemzeti Lovas Program lóversenyzést érintő célkitűzései. A kormány 1,8 milliárdos pénzügyi támogatásával fél évszázad után megújultak a versenylovakat kiszolgáló létesítmények, az istállók, a tréning és versenypályák, amelyek ezzel a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelelnek. Mára büszkén elmondhatjuk, hogy a Kincsem Park Közép- Európa lóverseny központja lett, ahol 2018-ban – a régióban elsőként – rendezhetünk olyan nemzetközileg is jegyzett galopp és ügető futamot, amellyel visszakerülünk Európa lóverseny térképére, ahova korábban csak Kincsem, Imperiál és Overdose tette fel a patáját.
A Kincsem Park a fejlesztéseknek köszönhetően mára sokkal több, mint a hazai lósport fellegvára, multifunkcionális sport és szórakoztató központ, amit tovább erősítenek a további tervezett beruházások, a Nemzeti Öttusa Központ és a Lovasrendőrség központi bázisának a kialakítása valamint a Kincsem kultuszra épülő, a kontinensen egyedülálló lovas élménypark és tudásközpont, ahol a lovat sokan csak fényképről ismerő, fővárosi gyerekek is bekapcsolódhatnak az iskolai lovaskultúra oktatásba.

A teljes interjú itt olvasható:

A Kincsem Park- a Nemzet lovas programjának a zászlóshajója

 

Olvass tovább!