Tuti tippek kezdőknek

Most kezded az ismerkedést a lóversenyjátékokkal? Téged is lenyűgöznek a versenylovak, vagy talán az agaraknak szurkolsz? Jártál a Kincsem Parkban és irigykedve nézted, amint a tribünön ezrek szurkolnak kedvenceiknek kezükben szorongatva fogadószelvényüket?

Most bevezetünk ebbe a különleges világba. Segítségünkkel egyszerűen, könnyen és gyorsan sajátíthatod el a fogadás alapjait. Leírásunkból megtudhatod, hogy hogyan játszanak a profik, milyen játékokat ajánlanak kezdésképp a fogadóknak. 

Mennyit nyerhetek?

Magyarországon kizárólag a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. szervezhet ló- és agárversenyekre fogadásokat szigorú szabályok szerint, a Szerencsejáték Felügyelet által ellenőrzött formában.

Kétféle fogadási formát különböztetünk meg.
Az egyik a bukmékeri típusú, ahol a szervező a saját pénzével játszik a játékosokkal előre kihirdetett fix osztalékot kínálva. Ha nyer a fogadott ló, a játékos megnyeri a feltett pénzének az osztalékát. Ha kikap a fogadott ló, akkor a bukméker nyeri meg a feltett pénzt. Így működik hazánkban a Tippmix.
A másik a totalizatőr típusú, ahol a szervező fix szervezési díjért dolgozik, míg a játékosok egymással játszanak, a nyereményen a találatok számának arányában osztoznak.

lóversenyjátékok itthon kizárólag totalizatőr típusúak. Ezt azért fontos megérteni, mert a játékunknál tisztában kell lenni vele, hogy ugyanazzal a játékkal, hogyha egy sokak által tippelt ló nyer, akkor a nyeremény is kisebb, azonban ha a győzteseket kevesen találták el, akkor a nyeremény akár több ezerszeres lehet. A lottóhoz lehetne hasonlítani ezt, ahol ha sok a négyes, akkor csak párezer forintot nyerünk, de ha egyedül találtuk el a nyerő számokat, akkor több millió forint ütheti a markunkat. A lóversenyjátékban az aktuális nyereményszorzók, más néven osztalékok, egészen a futam startjáig változnak, ezt online, a bet.lovi.hu oldalon is követhetjük, vagy a verseny helyszínén, illetve a televíziós közvetítések során.  A nyereményeket 1 Ft-os fogadási egységre számítjuk ki, de az adott játéktípusok minimum alaptétjére kiszámítva is közöljük.

A kiemelt magyar és külföldi versenyekben Jackpotokat is meghirdetünk. A Jackpotok egy adott futamra kötött konkrét fogadási típusra vonatkoznak: pl. egy hazai futam TÉT fogadására. A Jackpottal növelt nyereményalap miatt az adott fogadást megnyerők nagyobb nyereményt érhetnek el.

Tétre, helyre, befutóra?

Aki először jár lóversenyen, vagy látja televízión keresztül a futamokat, annak furcsán hangozhatnak a szakkifejezések. Tétre, Helyre, Befutóra. Ezek az alap lóversenyjátékok.

Annak, aki kilátogat a Kincsem Parkba lehetősége van a magyar versenyekre, Tét, Hely, Befutó és Hármasbefutó fogadás megtételére. Hétvégenként a hazai futamok között, illetve hétköznap a teljes alább felsorolt játékpaletta elérhető, a fogadási ajánlatban jelölt lehetőségekkel.

Tét  játék egyszerű, ez minden játék alapja, itt a győztes lovat kell eltalálni. A kockázatunk a Hely játékhoz képest itt egy kicsit nagyobb, azonban a nyeremény is magasabb, átlagosan a pénzünk 3,5-szörösét nyerhetjük vissza. Természetesen itt is vannak kellemes meglepetések és előfordul, hogy 400 Ft kockáztatásával több tízezer forintot nyerhetünk, 2017. I. félévében például volt 31 ezer forintot meghaladó Tét nyeremény is.

Hely játék a kezdők számára a legkedvesebb, mert ebben a legkönnyebb sikerélményt szerezni.  A Hely játékban a nyertes játékhoz a tippelt lónak a versenyben dobogós helyen kell végeznie. Nem számít, hogy az első, a második, vagy a harmadik helyet szerezte meg, lényeg, hogy az első háromban benne legyen. (Hét vagy kevesebb indulónak adott ló/agár esetén, csak az első és második helyezettel lehet nyerni.) A Hely játékkal ugyan könnyű sikerélményhez jutni, a nyeremények azonban szerényebbek, átlagosan a feltett pénzünk 1,6-szorosát nyerjük vissza. Egy alapjáték ára 400 forint, ha többet szeretnénk kockáztatni, akkor a 400 Ft többszörösét is feltehetjük a kiválasztott versenyzőre.

Befutó játék már kicsivel több odafigyelést igényel. Itt az első és a második helyezettet kell pontosan, jó sorrendben megtippelni a nyereményért. Sokan egyszerre több lehetőséget mérlegelve kombinációs játékokat játszanak, azaz több lovat is megadnak esélyesnek az első és a második helyekre. Találat esetén bőségesen megtérül a szelvény ára, a több tízezer forintos nyeremények mellett akár százezer forintot is nyerhetünk a két szám bemondásával.

magyar profi játékok között a legnépszerűbb a  Hármasbefutó játék, a legnagyobb átlagos nyeremény ugyanis ezzel a játékkal érhető el. Ezt a legnehezebb eltalálni (az első, a második és a harmadik helyezettet kell pontosan, jó sorrendben megtippelni), a nagy nyeremény azonban minden játékos álma. 2017 első félévében 300 forinttal 559 980 Ft-ot is lehetett nyerni magyar Hármasbefutó játékban.

2015. év eleje óta már nemcsak magyar, hanem nemzetközi futamokra is lehet fogadásokat kötni az év 365 napján. Hogy miért jó ez a játékosoknak? A 18 országot átfogó nemzetközi nyereményalapban a magyar játékosok számára is elérhetők a stabil és magas osztalékokkal kecsegtető külföldi futamok. Ennek köszönhetően, akár minden nap tucatnyi futamban, számos fogadási típusban próbára tehetik szerencséjüket a lóversenyzés szerelmesei.

A már említett Tét és Hely játék esetében – előre kijelölt futamokban – a fogadók 600 Ft-os alaptétenként plusz 300 Forintért kérhetnek a fogadószelvényükre Joker számot, melynek segítségével az eredeti nyereményük akár ezerszeresét is elérhetik. Tehát a Tét Joker és Hely Joker játéknál, ha a fogadás nyer, akkor a nyereményt a nyertes fogadásra fizetendő osztalék és a Joker szorzószám szorzata adja.

A nemzetközi versenyekben találkozhatunk továbbá  Befutó Tét  és Befutó Hely játékokkal is.

Előbbinél az első két helyezettet kell bármilyen sorrendben eltalálni, utóbbinál pedig a tippelt lóból kettő az első három helyezett között kell, hogy célba érjen, bármilyen sorrendben.

Ezekhez nagyon hasonló a 2 a 4-ből játék, ahol az első négy befutó ló közül kell eltalálni kettőt, bármilyen sorrendben. Bár a játék alaptétje 1000 Forint, kombinációs játék esetében a Flexi 50 %-kal és 25 %-kal, vagyis az elfelezett (500 Forint) vagy éppen elnegyedelt (250 Forint) alaptéttel több lehetséges nyerő kombinációt is eltalálhat a fogadó, hiszen az első négy ló közül bármely két ló bármely sorrendje nyereményre jogosít.

Figyelmet érdemel a nemzetközi játékok közül a törzsfogadók által méltán kedvelt Trio játék, mely alapvetően egy könnyű játék (a Hármasbefutóhoz képest itt elegendő sorrend nélkül eltalálni az első 3 lovat), az átlagnyeremény a nemzetközi játékok közül mégis itt volt a legmagasabb (8868 Ft), a legnagyobb magyar kötődésű nyeremény pedig az első félévben 1 191 585 forint volt.

2018. július 4-től a Tét és Hely Joker, valamint a 2 a 4-ből játék mellett további fogadási formák kerültek a napi fogadási ajánlatba a külföldi futamoknál.

A Kombi 3 és Kombi 4 játéktípusok érdekességét a több különböző nyerőosztály adja.

A Kombi 3 esetében a fő cél az első három helyezett ló eltalálása helyes sorrendben, ha ez azonban nem sikerül, nyereményt kaphatunk akkor is, ha a játszott lovaink nem helyes sorrendben foglalják el az első három helyet („Sorrend nélküli Kombi 3”).

A Kombi 4 játéknál a célunk az első négy helyezett ló eltalálása helyes sorrendben, de kisebb nyereményt itt is elérhetünk, ha a megjátszott lovaink sorrend nélkül futnak be az első négy helyre („Sorrend nélküli Kombi 4”), vagy ha csak az első három helyezett ló szerepel a tikettünkön bármilyen sorrendben („Bónusz”).

Míg a Kombi 3 alaptétje 400 Forint, addig a Kombi 4 játék 500 Forintos alaptéten játszható, a Flexi 50 % azonban mindkét fogadási forma esetében elérhető, vagyis kombinációs játék esetében felére csökkenthetjük az alaptétet.

A Multi fogadás során a fogadónak az első négy helyezett lovat kell megjósolnia bármilyen sorrendben, eldöntheti azonban, hogy ezt négy (Multi 4), öt (Multi 5), hat (Multi 6), vagy hét (Multi 7) ló segítségével teszi. Kisebb mezőnyöknél a Mini Multi játék érhető el, amely során a fogadónak szintén az első négy helyezett lovat kell eltalálnia sorrend nélkül, ehhez azonban a Mini Multi 4, Mini Multi 5 vagy Mini Multi 6 formát választhatja. A Multi és Mini Multi játékok esetében az alaptét 1000 Forint, a több kombinációt tartalmazó fogadások esetében lehetőség van azonban Flexi 50%-on és Flexi 25 %-on is, vagyis 500, illetve 250 Forintos alapon játszani.

Ha a fogadó az első négy lovat helyes sorrendben szeretné eltalálni, akkor a Négyesbefutó játék a megfelelő választás! Itt 400 Forintos alaptéten tehetjük meg tippjeinket, a több kombinációt tartalmazó játék alaptétjét pedig szintén lecsökkenthetjük 50%-ra.

A nagyobb létszámú mezőnyöknél a Top 5 játék is szerepelhet a kínálatban. Ennél a fogadási formánál az első öt helyezett lovat kell sorrend nélkül megjósolni, szintén 400 forintos alaptéten.

Míg a könnyebben eltalálható fogadási típusok az esetek többségében a feltett összeg néhányszorosát, esetleg néhány tízszeresét fizetik a kasszánál, addig a kombinációs fogadások esetében a szerencsés játékosok akár az alaptét több ezerszeresét is megnyerhetik!

  a világ legismertebb és a legnépszerűbb lóversenyjátéka

A Kincsem+ egy nemzetközi szervezésű, a világ 24 országában játszható sportfogadás. A kiemelt versenyekre akár 400 millió forint Jackpotot is kiír a játék szervezője.

A játék lényege, hogy el kell találni az első öt célba érő lovat. Ha a fogadási szelvényed tartalmazza az első öt helyezett lovat a helyes befutási sorrendben, akkor Sorrendi Kincsem+ találtot értél el, amellyel akár milliós nyereményt is nyerhetsz.
Több nyerő osztály van ebben a játékban is, éppen úgy, mint a lottóban. Ha az általad megjelölt 5 ló közül 3 ló a futam első három helyén végez a befutási sorrendjüktől függetlenül, már nyertél!

Nem vagyok szakértő, mégis szeretnék sok pénzt nyerni, mit tegyek?

A vérbeli sportfogadók számára a lóversenyjáték komoly hobbi. Szabadidejükben szaklapokat olvasnak, folyamatosan gyűjtik és rendszerezik az információkat a versenyzők teljesítményéről. Nemcsak ismerik, de folyamatosan követik a lovak, agarak pályafutását, kint vannak a versenyeken vagy akár otthonról, online nézik a versenynap eseményeit, többen vissza is nézik a futamokat, hogy még jobban kielemezhessék kedvenceik erősségeit-gyengéit.

A Kincsem+ okos gépi játékának, a Kincsem+ TUTI-nak köszönhetően nem kell lóverseny szakértőnek lenned, mégis akár milliós nyereményeket nyerhetsz naponta. A Kincsem+ TUTI játékban a gép sorsolja a szelvényre a számokat, a már megjátszott kombinációkat figyelembe véve. Ez azt jelenti, hogy a TUTI játékokon a fogadók által leginkább favorizált lovak és befutási sorrendek köszönnek vissza, akár azonos formában, akár meglepetés lovakkal kiegészítve. Így az esélyes lovak nagyobb valószínűséggel szerepelnek a szelvényeken, egyúttal azonban bekerülnek a játékba szélsőbb esélyű lovak is, ennek köszönhető, hogy sokszor a gépi játékban több a nagy nyeremény.

A magyar játékosok is a Kincsem+ TUTI-val érték el az eddigi legnagyobb hazai lóversenynyereményt, 104,3 millió forintot.

Honnan tudom, hogy nyertem?

A futamokat követheti online a lovifogadas.hu oldalon, ahol a hivatalos eredmények és a nyeremények is megtalálhatóak. A legjobb, ha a szelvényeket megmutatod a fogadóirodában a kasszásoknak, hogy ellenőrizzék le a terminálon. Ilyenkor hamar megtudod, hogy nyertél vagy sem és ha igen, akkor mennyit. Ráadásul a felmerülő kérdéseidet felteheted a kasszás kollégáknak.

Hol játszhatok?

Játszani hétvégén a Kincsem Parkban, illetve naponta az ország több pontján megtalálható LOVI fogadóhelyeken tudsz, ahol minden futam, minden fogadási típusát kipróbálhatod.

Szerencsejáték Zrt. lottózóiban egyaránt elérhető a Kincsem+ fogadás és annak okos gépi változata, a „Kincsem+ TUTI”, amely nem igényel előzetes ismereteket. Naponta akár milliós nyereményekért is játékba szállhatsz!

A hozzád legközelebb eső fogadóhelyekről a lovifogadas.hu oldalon tájékozódhatsz.

Kipróbálnád tippjeidet, de nincs időd személyesen felkeresni a fogadóirodákat? Akkor jó hírünk van: játssz a Lovi online fogadási rendszerén, a bet.lovi.hu-n. Regisztrálj még ma, hogy ne maradj le a nyereményekről!

Mostantól a foteledben ülve, a vízpartról vagy akár egy unalmas értekezlet szünetében is átélheted a versenyek izgalmát. Sőt, mire véget ér, akár milliomos is lehetsz.

Játszhatsz a napi futamokra és élőben követheted a versenyeket. Nincs többé fel nem vett nyeremény, hiszen az összeg azonnal jóváíródik az egyenlegeden.

Lovagold meg a milliókat minden nap!

Regisztrálok a bet.lovi.hu-ra