A lóversenyfogadásról általában

Magyarországon a lóversenyfogadás állami monopólium. A fogadás szervezésére az 1991. évi XXXIV. a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján az állami tulajdonú Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. (MLFSZ Kft.) jogosult, amely a LOVI márkanév alatt üzemeltetett fogadóhelyeken kínálja a szolgáltatást, valamint a hazai versenynapokon a Kincsem Park lóversenypályán a fővárosban. A KINCSEM+ Tuti játék értékesítésben, mint kereskedelmi közreműködő partner, a Szerencsejáték Zrt. kijelölt lottózói is részt vesznek.
 
A francia Pari Mutual Urbain (PMU) társasággal kötött megállapodás alapján az MLFSZ Kft. 2016. január 4-től nemzetközi együttműködés keretében szervezett lóversenyfogadást is kínál a játékosoknak, amelyben 18 ország fogadásszervezői egy közös nyereményalapban gyűjtik a téteket, ezáltal jelentős mértékben megnövekedett nyereményeket elérhetővé téve a játékosok számára.
 
Magyarországon a hazai és nemzetközi nyereményalapban egyaránt a totalizatőr rendszerű lóversenyfogadás működik, aminek lényege, hogy a feltett összeget a levonások után fogadási típusonként és nyerőosztályonként szétosztják a nyertesek között.
 
Az alaptét, azaz egy játék ára 2016.01.01-től: 300 Ft, de a kombinációs játékokban lehetőség van 150 Ft-os alaptéttel is játszani (Flexi50 formula).
 
A KINCSEM+ játék esetében az alaptét, azaz egy játék ára 600 Ft, de a kombinációs játékokban lehetőség van 300 Ft-os és 150 Ft-os alaptéttel is játszani (Flexi50 és Flexi25 formula).