Kanca a heréltek ellen!

Ötéves és idősebb telivérek Listed akadályversenyét hozza a szombati Kincsem+ futam, Auteuil-ben. A 95 ezer euróra dotált és 4400 méterre kiírt ugró megmérettetésen, tizenhatan állnak starthoz.
A mezőnyben egyedüli kancaként indul Motu Fareone (12), aki idén minden kétséget eloszlatott afelől, hogy két év kihagyás után képes-e régi önmagát idézni. Nyáron megnyerte a referencia futamát, majd az év legnagyobb belga meetingjén, a Grand Steeple-Chase des Flandre-ban is eredményesen szerepelt. Kakukktojásként nem lesz könnyű dolga, Dylan Ubeda viszont alaposan ismeri és ismét brillírozhat vele. Nehezíti helyzetét az abszolút favorit, Starko (10) jelenléte, aki a következetesség mintaképe. A mezőny korelnöke eddig pályafutása során még sosem végzett az első ötön kívül, tizenhat fellépéséből pedig tizenhárom alkalommal állhatott dobogóra. Ezúttal tavaszi sikerének letéteményese, Alain de Chitray vezetésével térhet vissza és ott folytathatja, ahol abbahagyta. Raffles Classic (15) is kiegyensúlyozott és fokozatosan lépett előre a ranglétrán. Nyár végén a legmagasabb szinten is bemutatkozott egy negyedik hellyel, súlya pedig változatlan maradt és előző zsokéja, Dylan Salmon is visszaül a nyergébe. Ideális feltételeket talál ahhoz, hogy másodjára már éremért küzdhessen.
Nagy izgalmakat és fordulatokat tartogat ez a Kincsem+ futam is 15:15-kor, egy jó szelvénnyel pedig komoly nyereményekkel kecsegtet!
Fotó: Motu Fareone (forrás: equidia.fr)

Olvass tovább!