Balkezes erőpróba!

Négyéves és idősebb telivérek erőpróbáját hozza a hétfő délutáni Kincsem+ futam, Saint-Cloud gyepén. A 3000 méterre kiírt és 50 ezer euróra dotált, másodosztályú hendikepben tizenhatan indulnak.

Srifanelogreen (6) idén kiegyensúlyozott, nyáron pedig új lendületet vett ezen a szinten aratott sikerével. A beállítása ugyan emelkedett azóta, de Tony Piccone marad a nyergében és ezzel együtt is újra főszereplő lehet. Rue des Irlandais (14) év elején lépett ebbe a kategóriába és komoly rutint szerzett az elmúlt hónapokban, több kiemelkedő eredménnyel tarkítva. Visszatérése is bíztatóan alakult és Olivier Peslier személyében ő is állandó zsokéjával érkezik az első sikerének reményében. Blue Swan (8) utóbbi hónapokban nyújtott teljesítménye csalóka lehet, legutóbb nem volt zavartalan versenye és csökkent a súlya, így a korábbi sikereihez hasonlóan áll a hendikep skálán.
Ezen a pályán már bizonyított korábban, így ismét eljöhet számára az áttörés. Igazi erőfelmérő lesz a hétindító Kincsem+ futam, 13:50-kor!


Fotó: Rue des Irlandais (forrás: equidia.fr)

Olvass tovább!