A leggyorsabb csikó kerestetik – a hároméves sprinterek visszavágója következik ParisLongchampban!

Hároméves telivérek sprintversenyét hozza a csütörtök esti Kincsem+ futam, ParisLongchamp gyepén. Az 1300 méterre kiírt és 55 ezer euróra dotált, másodosztályú hendikepben, tizenhatan mérik össze sebességüket.

Tulajdonképpen mindez a május 12-i verseny visszavágója lesz, amely Regalien (7) és Cour du Roi (1) csatájától lehet hangos. Előbbi mén el van átkozva tavasszal, hiszen március óta minden alkalommal második lett és a referencia futamon is bántóan simán kikapott ellenfelétől. Ezúttal sem volt szerencséje a starthelyek sorsolásánál, kívülről kell indulnia, szemben a riválisával. Ami viszont egyértelműen a malmára hajtja a vizet, hogy változatlan maradt a hendikep értéke, míg Cour du Roi (1) beállítása legutóbbi győzelmének köszönhetően négy és fél kilóval emelkedett. Ez lehetőséget ad a revansra, a két ló nyergében pedig Maxime Guyon és Grégory Benoist vívhat egymással presztízs csatát. Talán Lily Rose (9) a nevető harmadik, aki komoly meglepetést szerzett dobogós helyével az említett referencia futamon. A címvédő champion Mickaël Barzalona tökéletes cserének bizonyult a nyergében, gyorsaságát kihasználva pedig jöhet annyit előre felázott pályán, hogy megtréfálja a két nagyágyút. Következik tehát, a sprinterek közötti kihagyhatatlan visszavágó, 20:15-kor!


Fotó: A május 12-i referencia verseny befutója: elől Regalien, mögötte kékben Cour du Roi, a harmadik narancssárgában Lily Rose (forrás: geny.com)

 

Olvass tovább!