Magyar trénertől érkezik a meglepetés? – Kerekes Károly bravúrra készül a hétfői Kincsem+ futamon!

Négyéves és idősebb telivérek indulnak a hétfői Kincsem+ futamon, amelyet Strasbourgban rendeznek. A 3000 méteres extra hosszú távra kiírt és 50 ezer euróra dotált, másodosztályú hendikepben, tizenhatan állnak starthoz. Közülük a hazai rajongók örömére magyar érdekeltséggel, hiszen Keres Károly tréningjéből léphet pályára Sharar (15).

A négyéves herélt eddig alacsonyabb osztályokban vitézkedett, több hullámvölgyet is megélve. A tartományi versenyek után kapnak az alkalmon, hogy vidéki helyszínen tartanak Kincsem+ futamot és Strasbourgban magasabb szinten is bedobják a mély vízbe. Az első háromezer méteres fellépésén bizonyította távbírását és felfelé ível a formája, Alexis Pouchin személyében pedig új zsokét kapott erre a kihívásra. A francia szakírók ugyan másodlagos esélynek tekintik, idehaza azért talán többen bíznak a bravúrban.

A két legnagyobb favorit ugyan a tavasszal hosszú távon remeklő Goya Senora (1) és az áprilisban eredményesen kategóriát váltó és két jó futást produkáló Sudan (5). Eléggé homogén és nehezen megítélhető a mezőny, izguljunk együtt 13:50-kor!

Szerinted sikerül a bravúr a magyar trénernek vagy hozzák a papírformát a favoritok? Kommentben várjuk hozzászólásodat.

Fotó: Goya Senora (forrás: equidia.fr)

Olvass tovább!