Égi áldás, vagy átok? – Záporos ütközet a csütörtöki Kincsem+ futamon!

Négyéves és idősebb telivérek indulnak a csütörtök délutáni Kincsem+ futamon, amelyet Saint-Cloud gyepén rendeznek.

A 2400 méterre kiírt és 50 ezer euróra dotált, másodosztályú hendikepben tizenhatan állnak starthoz. A meteorológiai előrejelzések alapos esőzést és szeles időt jósolnak, amely alaposan felforgathatja az esélyeket. Van, akinek áldás az égi zápor, de akad, akinek nagyon nem hiányzik a sáros pálya.

Théorème (9) talán az egyedüli kivétel, idomárja szerint ugyanis könnyedén alkalmazkodik és nem befolyásolja a gyep állapota. A négyéves herélt egyébként még hibátlan és remek futással debütált ezen a szinten. Clément Lecoeuvre állandó zsokéjaként üli, nagy várományosként érkeztek.

A sikerhez azonban vissza kell vágnia a múltkori vereségért Big Call-nak (1), aki egyelőre sziporkázik tavasszal. A győzelme után ugyan pönalitást kapott és nőtt a terhe, de nagy végsebességgel rendelkezik. Mindezt azonban nehezebben kamatoztathatná mély pályán, így az eső némileg bezavarhat neki. Maxime Guyon viszont az utóbbi napokban ihletett formában lovagol, így megszokott társaként megint csúcsra repítheti.

Sudan (16) számára ugyanakkor éppen az eső hozta meg az esélyt, ugyanis eredtileg még egy hetet vártak volna a felkészülésével. Két hete dobogós volt a referencia futamon, a súlya pedig változatlan maradt, így Aurélien Lemaitre vezetésével ismét főszereplővé válhat.

Természetesen a zápor átírhatja az előzetes forgatókönyvet, de az izgalmakat biztosan nem mossa el 13:50-kor!

Fotó: Théorème (forrás: equidia.fr)

Olvass tovább!