Nagy ugrás Compiégne-ben – kiemelt hendikep akadályain jön a telivérek erőfelmérője, a hétfői Kincsem+ futamon!

Ötéves és idősebb angol telivérek ugranak a hétfői Kincsem+ futamon, amelynek Compiégne ad otthon. A 3800 méterre kiírt és 95 ezer euróra dotált, kiemelt hendikepben, tizenhatan néznek szembe az akadályokkal.

Donne Le Change (1) erős mezőnyökben pallérozódott és hozzá szokott a terheléshez, stabilitása révén pedig a magas súlya ellenére is jó eséllyel pályázik a győzelemre. Baptiste Dubourg állandó lovasaként üli és együtt nehezen lehet őket megszorongatni. Novemberben egyébként fivérével, Kilian Dubourg-al maradt alul csúnyán a kilenc éves egy hasonló mezőnyben, így a családi becsület megmentése is fűtheti.

Genesis As (11) a fiatalabb generációt képviseli a társaságban, ugyanakkor rutint szerzett már a magasabb kategóriákban is. Florent Bayle személyében visszakapja korábbi társát, súlya pedig csökkent, ami a múlt hónapban látott fejlődése mellett, tovább növeli az esélyeit.

Mellettük azonban még komolyan oda kell figyelni Filup-ra (13) is, aki közel három éve kiegyensúlyozottan teljesít és szinte letaszíthatatlan a dobogóról. Egy hete a vizes ároknak lett az áldozata, de szerencsére nem szenvedett sérülést a bukásban, így rögtön visszatér javítani. Logikus döntésnek tűnik, hogy zsokét cserélve ismét Johnny Charron kérték fel a nyergébe, akivel az utóbbi alkalmakon döntős volt. Sőt, az utolsó őszi Kincsem+ futamán mostani riválisát, Genesis As-t is maga mögé utasította, így kettejük között egy pikán visszavágó bontakozhat ki.

Ne maradj le róla 13:50-kor, indítsd te is izgalmakkal és nyereménnyel a hetet!

Fotó: Donne Le Change (forrás: jourdegalopp.com)

Olvass tovább!