Visszavonulók, felépülők és klasszisok – Group III-as nemzetközi Kincsem+ futam Vincennes-ben, a megszokottaktól eltérően 15:35-kor!

Négy és tizenegy éves kor közti európai klasszisok futják a szombat délutáni Kincsem+ futamot, amely rendhagyó módon 15:35-kor veszi kezdetét Vincennes-ben.

A 2850 méteres alaptávra kiírt és 90 ezer euróra dotált Group III-as versenyben, a 850 ezer eurónál nagyobb életnyereménnyel rendelkező ügetők 25 méter térhátránnyal fordulnak.

A mezőnyben több sérülésből és más egészségügyi problémából felépülő, valamint a pályafutása befejezésére készülő ló is található.

Mind közül kiemelkedik a néhány héttel ezelőtt kólikával bajlódó Cleangame (15), aki mára már panaszmentes és újra a régi. A Jean-Michel Bazire idomításában álló tíz éves herélt elképesztő ezen a szinten, huszonhét eddigi fellépéséből tizenkilencet megnyert, négy helyezés mellett.

Ez a 27/23-as mutató önmagában is félelmetes, fenomén hajtójával pedig a második sorból is főszereplő lehet.

Ellenfelei talán még nála is túltesznek, istállótársa a sorozatnyerő Elie de Beaufour (11), aki két hónapja új egyéni rekordot döngetett. Ideális a beállítása alaptávról a veretlenségének megőrzésére, hajtását pedig a mester ezúttal a fiára, Nicolas Bazire-ra bízza.

Ampia Mede SM (3) tavaly kilenc futáson keresztül nem talált legyőzőre, és az extrém hosszú távú Prix de Paris-ban sem sokkal maradt alul. A hatéves kanca a fiatalabbak táborát erősíti, Franck Nivard pedig állandó társaként húzhat vele nagyot várásból.

Egy biztos: emlékezetes és érzelemdús verseny következik az ügető mekkájában! Szurkolj te is a klasszisoknak és búcsúztasd a visszavonulókat a képernyők előtt, 15:35-kor!

Fotó: Ampia Mede SM (forrás: prixdameriqueraces.com)

 

Olvass tovább!