Játssz a Dubai World Cupra! – 9 futamban 30,5 millió dollár a tét

Március 26-án, szombaton a galopp sport világa Dubaira fog figyelni.
Jön a záró versenynap, többek között a 16 lovas gyepes nagydíjjal , az 5 millió dollárral dotált Dubai Turffal, a 6 millió dollárral díjazott Sheema Classiccal és a nap végén a 12 millió dollár összdíjazású Dubai World Cuppal.
A 9 futamban 30,5 millió dollár a tét, a futamokra 135 lovat neveztek a világ minden tájáról.
Az 1800 méteres Turfban a hagyományok szerint komoly esélyei vannak az európai lovaknak.
Idén ez biztosan nem lesz így, papíron a német tenyésztésű japán, Schnell Meister a legjobb esély a francia Lemaire-rel, aki évek óta komoly sikereket ér el a Távol Keleten. Az öreg kontinenst csupán három brit telivér képviseli, közülük 10/1-hez Saffron Beach és Hollie Doyle.
A 2400 méteres Shemma Classicban két abszolút hazai, Godolphinos ló várja a mezőnyt. Közülük Yibir a papíresély, de a japánok itt is nagyot mehetnek Shahryar révén. A brit Pyledriver Dettorival figyelmet érdemel, míg a török Burgast elsősorban a kontrajátékosok számára ajánlott.
A 2000 méteres Classicban ugyan nem lesz itt a tavalyi bajnok, Mystic Guide, azonban ismét összecsap a 2021-es második, harmadik és negyedik helyezett. A formák alapján nem ők, hanem az amerikaiak lehetnek a legjobbak. Life is Good a legnagyobb esélyes, szinte verhetetlen. A homokspecialista tavaly év végén megnyerte a Breeder’s Cup Dirt Milet, majd a januárban a szintén 2000 méteres a Pegazus World Cupot.
Ha nem fáradt és sikeres lesz az átállása, akkor nyerhet a dubai éjszakában. A második esély egy újabb amerikai telivér Rod Charlie. Jó pár hete a helyszínen készül, itt már győzött pár hete a tavalyi Kentucky Derby és Belmont Stakes második helyezettje. Az amerikaiak harmadik pályázója a harmadik sansz Dettorival, Baffert mester lova Country Grammer felérhet a csúcsra, trénere és lovasa is pontosan tudja, hogy hogyan lehet DWC-ot nyerni. A japánok tavalyi másodikja csak ötödik esély a sorban, sejk Mohamed reménysége, a francia tréningből futó tavalyi harmadik, Magny Cours csak nyolcadik esély minimálisan lemaradva istállótársától Real World-től akit az általunk is remekül ismert belga, a csúcsformában versenyző Christophe Soumillon fog lovagolni.
Szombaton a tét hatalmas a dicsőségen túl, 30.5 millió dollárt osztanak szét. A legkisebb díjazású versenyek 340 millió forint forog kockán, a záró versenyben pedig több, mint 4 milliárd forint! Nekünk hazai rajongóknak nincs más választásunk, mint nézni a fantasztikus versenyeket és fogadni a kedvencekre a hazai fogadási csatornákon.

Olvass tovább!