Davidson du Pont a Prix d’Amerique trónján

Hatalmas hajrá után és az utolsó métereken élre állva, rövid fejhosszal győzött a tavalyi nagydíj másodikja, Davidson du Pont és Nicolas Bazire a január 30-án, vasárnap megrendezett 101. Prix d’Amérique-en.

A Pacha du Pont apaságú mén nem várta kedvező előjelekkel a futamot, mert az utolsó két versenyében ugrott, többek között a január 16-i versenyében is, amikor már-már nyerőnek látszott. A kétszeres bajnok Face Time Bourbon menedzsmentje kedden jelentette be, hogy a címvédőnek lábsérülése miatt nem indul, sőt visszavonul a versenyzésből. Távollétében Davidson du Pont és a fiatal idomárhajtója, Nicolas Bazire felülkerekedett a riválisain és „őrült” hajrá után megnyerték a legendás futamot.

A kis Bazire idomítottja 2020-ban és 2021-ben is második helyen végzett Face Time Bourbon mögött, most Galius előtt aratott 1’11″3 km átlagot ügetve aratott győzelmet.

Most is érdemes volt Kincsem+-t játszani, mert a kiegyenlített mezőny és a 900 millió Forint Jackpot igen csak kedvezett a fogadóknak. Az első öt ló helyes sorrendje (17-01-10-15-04) 600 Forintos alaptétre 61 527 420 Forintot fizetett a Kincsem+ játékban.

Olvass tovább!