Vasárnap Prix d’Amerique

Az év ügetőversenyével folytatódik a Kincsem+ játék január 30-án Párizsban, azaz következik az 1 millió euró összdíjazású Prix d’Amerique futama, melyben tizennyolcan mérik össze tudásukat a vincennes-i nagypálya 2700 méterén.

Galius (1) a karácsonyi győzelmével kvalifikált a Group 1-es besorolású klasszikusra, január közepén pedig csak azzal a céllal lépett pályára, hogy maximálisan felkészítsék a vasárnap délutáni csúcsfutamra.

Feydeau Seven (2) topformának örvend, legendás idomárhajtójával a kocsijában, most is főszereplők egyike lehet.

Rebella Matters (3) téli eredménysora beszédes, könnyen elképzelhető, hogy ezúttal is fizetnek majd rá.

Hohneck (4) soha nem versenyzett még az idősebb lovak ellenében, de ha ott folytatja, ahol a legutóbbi fellépésein abbahagyta, beleszólhat az első öt helyezés alakulásának sorsába.

Diable de Vauvert (5) az utolsó lehetőséget megragadva váltotta meg jegyét a 900 millió forinttal kecsegtető kiemelt versenyre, de ha hajtójának sikerül megfelelően beosztania az erejét, a dobogóra is odaérhet.

Gu d’Heripre (6) január 16-án csalódást okozott, ennek ellenére is komoly figyelmet érdemel a hatéves mén, aki egy évvel ezelőtt az előkelő harmadik helyen végezett a Prix d’Amerique-en.

Chica de Joudes (7) egy jókora rutinnal rendelkező kanca, akinek ezúttal egy kisebb pénzdíjra mutatkozik esélye.

Power (8) csak javulással lehetne igazán eredményes.

Etonnant (9) elfoglalhatja a sérülés következtében visszavonultatott Face Time Bourbon megüresedett trónját.

Flamme du Goutier (10) egy héttel ezelőtt megnyerte a legmagasabban jegyzett ügetőlovagló versenyt, vagyis a Prix de Cornulier-t, amennyiben nem fáradt, vasárnap is beleérhet a nyerő kombinációba.

Cokstile-t (11) a január 2-i győzelmén célszerű elbírálni, ha pedig állja a távot, akár egy újabb győzelmet is arathat.

Zacon Gio (12) továbbra sem az igazi, de a remek képességekkel rendelkező hétévest már csak az új hajtója miatt sem szabad leírni.

Vitruvio (13) első öt közé kerülése meglepetést jelentene.

Delia du Pommereux (14) bíztató futással tért vissza december 12-én, azóta viszont csak árnyéka az egykori önmagának.

A korábbi eredményei alapján a 2700 méter nem tar- tozik Vivid Wise As (15) kedvencei közé, viszont a kombinációs játékokból kihagyhatatlannak tűnik az olasz színekben versenyző nyolcéves.

Bahia Quesnot (16) 2021-ben megnyerte a Prix de Cornulier-t, egy hétre rá pedig az ötödik lett az Amerique-en. Idén a negyedik pénzdíjat tudta megszerezni a Group 1-es ügetőlovagló versenyben, míg most a közeli sanszok között említik a francia szaklapok.

Davidson du Pont (17) már-már nyerőnek látszott január 16-án, amikor elugrotta magát. Amennyiben nem vét újabb hibát, az első három között köthet ki.

Billie de Montfort (18) a külső startszám ellenére is fantasztikusan mozgott a január 2-i kva- lifikációs versenyben, s bár ezúttal nehezebb feladat elé néz, egy pénzdíjat megint szerezhet.

 

A verseny bővebb elemzése ITT megtekinthető.

 

Olvass tovább!