Ügető start vasárnap!

Január 30-án vasárnap elkezdődik a 2022-es lóversenyszezon a Kincsem Parkban. Az ügető lovak hét futamban mérik össze erejüket. Az első idei versenynapot 200.000 Ft jackpot a hazai futamokra, a világ legnagyobb díjazású ügető eseménye, a Prix d’Amerique és a Sport2 élő közvetítése teszi teljessé. Az utóbbi futam a napi Kincsem+ verseny lesz 900 millió Forint jackpottal.

A 14:00 órakor kezdődő kapunyitó hagyományosan a Megnyitó Versennyel indul. A 600.000 Forinttal díjazott versenyben az ötévesek lehetnek a főszereplők, Bo Capar (3) Fazekas Imrével, Bambino (5) Nagy Ferenc II-vel és Boszi (6) Kolozsi Lászlóval.

Fogadási szempontból a második futam kifejezetten ígéretesnek mutatkozik, a jó öreg Trónörökösnek (4) remek esélye van a győzelemre. A harmadik futamban 100.000 Ft jackpot lesz a tét játékban, ahol Trencsén (7) és Une Dame (4) küzdelmére lehet számítani.

A Kincsem+ futam, a Prix d’Amerique 16:20-kor fog startolni. A 900 millió Forint jackpot és a sportélmény garantált! A kétszeres bajnok sérülése miatt, elég nyílt az idei összecsapás, így még inkább érdemes lesz Kincsem+ TUTI-t, azaz okos gépi játékot játszani. A svéd és francia pályákon egyaránt nagyon eredményesen futó Etonnant és a Bazire idomítású lovak lehetnek a favoritok. Ha a mester JMB Feydeau Sevent választja, akkor ő lesz az első számú kedvenc.

A hazai versenynap második felében a 16:45-kor induló Évnyitó Díj lesz a legjelentősebb futam. A 800.000 Forint összdíjazásért öt lovat adtak indulónak, Zóna (3) Csordás Emillel nyerhet, de Vital RG (5) és Übü király (4) komoly ellenfele lehet. A versenynapot hat óra előtt nem sokkal az amatőrök versenye zárja.

Olvass tovább!