Január 30., vasárnap – ügető kapunyitó

A 2022-es versenyszezon január 30-án vasárnap kezdődik a Kincsem Parkban.

Az első versenynapunk egybeesik a világ legmagasabban díjazott ügető versenyével, a Prix d’Amerique futamával, amit ezúttal is élőben közvetítünk. A franciák és a világ egyik legjelentősebb versenyét nem csak online és Sport Televízióban mutatjuk, de fogadást is szervezünk rá.

A fordulóstartos verseny a lesz az aznapi Kincsem+ futam, melyen 900 millió Forint lesz a jackpot.
A hazai ügetőre visszatérve, a tervek szerint a január 30-i versenynap 14:00 órakor kezdődik a hagyományos Megnyitó Versennyel.


A nyitónap után visszatérnek az ügetőnapok szombatra, így februárban 5-én, 12-én, 19-én és 26-án lesz verseny a Kincsem Parkban, ekkor már nagydíjat is láthat a közönség. A 2022-es versenynaptár szerint 45 ügetőnappal lehet számolni az idei évben, a legerősebb futamok időpontjait tekintve, szinte semmilyen változásra nem kerül sor.

A Derby és Divat Fesztivál (július 1-3.) után két hétvégés nyári szünetet tartunk, ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, a szezon második fele ezt követően, július 23-án, szombaton folytatódik. A tervek szerint augusztus második hétvégéjén (13-14.) osztrák-magyar hajtótalálkozó lesz Badenben, melyre a „sógorok” mindenkit szeretettel várnak. A sikeres nemzetközi versenynap érdekében ekkor nem rendez ügetőversenyeket a Kincsem Park, a részletes osztrák kiírás az egyeztetések után, hamarosan publikussá válik.


Idén is lesz nemzetközi és nemzeti fogathajtó verseny a Parkban, így szeptember első hétvégéjén csakúgy, mint tavaly, nem lesz versenynap egyik szakágban sem. A második hétvége viszont nagyon erősnek ígérkezik, a Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show háromnapos versenysorozata miatt.

Szeptember 10-én, szombaton lesz a galopp nap, többek között a Kincsem Díjjal, majd másnap, 11-én vasárnap a Marschall József Emlékversenyt és a 108. Hungária Díjat rendezzük meg. Pénteken és vasárnap este természetesen az agarak is pályára lépnek majd!


Az év utolsó fele a megszokott ritmusban fog zajlani, amit a december 26-i, egy rövidebb, karácsonyi versenynap és az Ügetőszilveszter zár le.


Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!


Kincsem Park    

 

 

Olvass tovább!