Group III-as találkozó a Földközi-tenger partján – rangos megmérettetést hoz a rutinos klasszisoknak Cagnes-sur-Merben a csütörtöki Kincsem+ futam!

Group III-as. nemzetközi ügetővel folytatódik a Kincsem+ futamok sora a Földközi-tenger partján, Cagnes-sur-Merben, amelyben az öt és tizenegy éves kor közti lovak vesznek részt.

A 2925 méteres alaptávra kiírt és 120 ezer euróra dotált versenyben, 25 méter térhátránnyal indulnak a 305 ezer eurónál nagyobb életnyereménnyel rendelkező európai ügetők.

A rangos versenyre egy nagyon kiegyenlített mezőny állt össze rutinos klasszisokkal, köztük az év végén szárnyra kapó Empire (9). A hatéves mén Ericc Raffin vezetésével második lett a Prix d’Amérique negyedik kvalifikációs állomásán, és azóta is a határait feszegeti, most pedig együtt érhetnek a csúcsra.

Ehhez persze vissza kellene vágniuk egykori legyőzőjüknek, Eric The Eel (5) ugyanis magabiztosan verte riválisát december elején, egy az ötévesek számára rendezett hasonló presztízsű összecsapáson. A rendkívül következetes mén tökéletes állapotban érkezik Adrien Lamy-vel, és újra kibabrálhat ellenfelével.

Talán El Presidente (7) és főként Kévin Devienne vihetné el a showt. A tavalyi évben ugyanis hibátlanok voltak együtt és ezen a pályán nem találtak igazi kihívóra. December óta sorozatban négy elsőségnél járnak, amelyet csak egy vincennes-i Kincsem+ diszkvalifikálás tör meg. Akkor azonban Eric Raffin hajtotta a nyolcéves heréltet, eddigi három ilyen szintű fellépésén ugyanis egyszer sem ülhetett mögötte Devienne. A fiatal hajtó most megkapja a lehetőséget, és a ló állandó társaként alkothat maradandót.

A tét tehát óriási, az izgalmak garantáltak, a nyeremények pedig szokásosan a végső sorrendtől függenek. Szurkolj te is kedvencednek és a szelvényednek, 13:50-kor!

Fotó: El Presidente (forrás: province-courses)

Olvass tovább!