Jobb kezes mérföld, a kastély mögött! – Klasszikus galopp versennyel folytatódik a Kincsem+ futamok sora Chantilly-ban.

A Montmorency hercegség kastélya mögött, Chantilly szintetikus pályáján találkoznak egymással a hároméves és idősebb angol telivérek kedden, hogy egy klasszikus 1600 méteres hendikepben mérjék össze erejüket.

Royaumont (5) egész évben kiegyensúlyozottan fejlődött és az osztályváltás után sem tört meg a lendülete. Múltkor egy hosszon belül járt a győzelemhez, hendikep értéke viszont nem változott, így év végére talán már révbe érhet Stéphane Pasquier-vel.

Central Park West (4) két hónapja bomba formában van és komoly referenciákkal bír erről a pályáról. Hasonló beállításban már bizonyította versenyképességét, kedvező a starthelye és Christophe Soumillon lovagolja, így egyértelmű aspiránsként indul.

Roberto Mount (6) az év első felében megbízhatóan szállította a helyezéseket, szeptemberi visszatérése után pedig, ismét kezd formába lendülni. Itt, Chantilly-ban mindig is erős volt, most pedig először fog ausztrál szemellenzőt viselni és korábbi zsokéja, Marc Nobili gondoskodhat a méltó évzárásáról.

A megszokott izgalmakkal, a szokott időben jön a Kincsem+ futam, 13:50-kor!


A verseny bővebb elemzése ITT olvasható.

Fotó: Royaumont (forrás: france-sire.com)

Olvass tovább!