Újabb rangos felvonás a hároméveseknek! – Group II-es Kincsem+ futamon feszülnek ismét egymásnak a kancák Vincennes-ben!

Hároméves francia tenyésztésű kancák rangos versenyét hozza a szombati Kincsem+ futam, Vicnennes nagypályáján.

A 2700 méterre kiírt és 110 ezer euróra dotált, group II-es ügetőben mindössze tizennégyen állnak starthoz.

A mezőny nagy része a hónap elején már összecsapott egy korosztályos megmérettetésen, közülük a nagy kedvenc Idylle Speed (10) előzetesen lejelentésre került.

Természetesen nélküle sem marad el a presztízs visszavágó, mindannyian Idylle á Vie (11) skalpjára hajtanak. Az egykori klasszis, Ready Cash lánya a hónap elején nagy meglepetésre, kontraként iskolázta le ellenfelei a célegyenesben, mindezt új egyéni rekord felállításával. A hazai rajongók számára is ismerős, Fabrice Souloy idomításában készülő kanca a háta mögött hagyta hullámzó időszakát és topformában érkezik a duplázásért, amelyben ezúttal is Jean-Philippe Monclin lehet segítségére.

I Love Me (13) nagyot küzdve lett negyedik az ominózus ütközeten, de még így is három tizeddel megdöntötte abszolút csúcsát. A hosszabb távokon nyugodtabb szokott lenni, a tulajdonosa számára pedig kiemelten fontos ez a verseny, így Tony Le Beller idomárhajtóval alighanem ő is az elsőségért fog harcba szállni.

Inoubliable (15) szállíthatja ezúttal a meglepetést, ami egyébként vizionálható is. A Prodigious ivadék ugyanis öt hónap távollét után durrantott rekordidőt visszatérésekor és fél másodpercen belül végzett a referencia versenyen riválisai mögött. Ami viszont ennél is komolyabb ajánlólevél, hogy májusban ugyanilyen távon és ezen a szinten lelépte mostani riválisait, több mint egy másodperccel jobb kilométer átlagot ügetve. Nyilván visszatérésekor még nem lehetett tőle átütő sikert várni, de másodjára már Jean-Philippe Dubois vezetésével megfricskázhatja a mezőnyt.

15:15-kor jön a korosztály újabb viadala, ne maradj le róla!

 

A verseny bővebb elemzése ITT olvasható.

Fotó: Idylle á Vie (forrás: bouttemont.fr)

Olvass tovább!