Koros klasszisok nemzetközi csatája jön a csütörtöki Kincsem+ futamon!

Hét és tízéves kor közti, nemzetközi ügetők állnak starthoz a csütörtök délutáni Kincsem+ futamon, Vincennes-ben.

A 2850 méteres távra kiírt és 58 ezer euróra dotált verseny mezőnyét tizenhatan alkotják. Pályára lép az idei Marschall József Emlékverseny nyerője, Prosperous (15) is, de a legnagyobb várakozás mégis Equinoxe (16) és C D (3) párharcát övezi.

Előbbi a fiatalkori lábtörése óta először fog patkolatlanul indulni, ami bátor kockáztatás a trénere részéről. Mostanra megerősödött, egyébként az idei évben egyenletesen és kimagaslóan teljesített, legutóbbi formája és a jelenlegi feltételek mellett pedig ismét favorit lehet.Matthieu Abrivard állandó társaként ül a hét éves mén kocsijában, legutóbb azonban éppen egy Jean-Michel Bazire által hajtott ellenféltő kapott ki.

A fenomén pedig ezúttal is a siker várományosaként érkezik idomárhajtóként, C D (3) sulkyjában. A kanca felemás futammal készült vasárnap, de hozzá kell tenni, hogy rövidebb távon. A téli-meetingen mindig is eredményesen szerepelt, tavaly év végén nyerte utolsó Kincsem+ futamát. Az időzítés tehát tökéletes a visszatérésre, lekerülnek a patkóit, és belülről indulva a topjával főszereplő lehet.

Epsom d’Herfraie (4) egy éve szárnyal és csodálatos szériát produkált, zsinórban nyolc győzelemmel. Első ilyen szintű megmérettetésén második lett a GNT negyedik állomásán, félév kihagyás után pedig csak a fegyelmezetlenségén múlott, hogy hibázott visszatérése után. Ezúttal visszakapja korábbi sikersorozatának letéteményesét, Éric Raffint, aki ismét győzelemhez segítheti.

A presztízs óriási, a szereposztás páratlan, élvezd te is a képernyők előtt a Kincsem+ futamot!


Fotó: Equinoxe (forrás: equidia.fr)

 

Olvass tovább!