Vasárnap 11 órától hazai galoppversenyek

Kilenc futammal és 200 000 Forint jackpottal számolhatnak a galoppsport kedvelői vasárnap a Kincsem Parkban.

A versenynap 11:00-kor egy 2200 méteres hendikep futammal indul, Juveline (1) – Tűzfészek (4) és Rubidium (7) közeli esély.Fél órával később az Original Hendikep nyolclovas mezőnye lép pályára, Watch Me (6) utolsó futására nem volt eredményes, most szépíthet. Jó ideje kerülgeti a célt Messina (5), Római Lány (8) túlsúlyával is sansz lehet.

Ezt követően a kétévesek uralják a szintetikus pályát, rutinosabb és újoncok is starthoz állnak. Az előbbiek közül Tulsa (7), utóbbiak közül a remek származású Whisky Girl (8) képvisel jó esélyt.

Őket a Bényi Zoltán „Pinokkio” Emlékverseny résztevői követik, Next Page (6) és az előző futására egy osztállyal feljebb is második helyen végzett Bramastra (1) diadalma sem lenne meglepetés.

13:00-kor egy szerencsés kétéves veszti majd el nyeretlenségét, a már versenyzett indulók kihasználhatják helyzetelőnyüket az újoncokkal szemben. A nap hatodik futama tizenegy telivér erőpróbája lesz, kezdő lovasával legutóbb gyengén teljesített Linx (4), top zsokéjával azonban nyerhet.

A nap fő versenye az 1 400 000 Forint összdíjazású Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díja lesz, a szaklap Han Denever (3) és az idei Talent Díjas fiatal lovas, Kolumbán Örs párosa, La Lianga (5) és Szokatlan (6) mellett tette le voksát. Elég lehet Szokatlan (6) erőtartaléka ahhoz, hogy meglepje a favoritokat és megszerezze sorozatban a negyedik győzelmét is?

Idei harmadik győzelmét szerezheti meg az ír import, Rosa Darte a II. osztályú Makaam Hendikepben, ellenfele lehet Wasmy (1) tehetséges engedményes lovasával.

A záró futam főszereplői hároméves és idősebb telivérek lesznek, Szurya (7) – Pacsirta (3) – Hucsucso (4)  és Sir Sheldon (6) is felérhetnek a dobogó felső fokára.

Olvass tovább!