Ünnepi hendikep! – Új időpontban futják a telivérek Toulouse-ban a Kincsem+ futamot!

Franciaország nemzeti ünnepe miatt kivételesen új időpontban, 15:15-kor rendezik a Kincsem+ futamot csütörtökön Touolouse-ban, ahol hároméves és idősebb telivérek állnak starthoz. A 2400 méteres klasszikus távra kiírt és 50 ezer euróra dotált, másodosztályú hendikepben tizenhatan indulnak.

Just a Formality (4) sikere nevéhez méltán akár formalitás is lehetne, hiszen a 31 Kincsem+ futammal a lábában a mezőny legrutinosabb tagjaként érkezik. Győzelmét követően ezen a szinten is küzdelembe ért, Mickaël Barzalona pedig marad a zsokéja és belső spúrról indulva a csúcsra vezetheti.

Belgian Prince (2) kiváló szezont tudhat a háta mögött és még mindig formában van, amit az utóbbi alkalmakon elért dobogós helyei igazolnak. Ezen szinten rendkívül sikeres, hiszen ötből négyszer végzett placcon, állandó lovasa a belga zseni, Christophe Soumillon pedig május után diadalmaskodhat vele újra.

Shilly Port (5) idén még hibátlan, a stabil helyezései mellett pedig három hendikepet is behúzott. Folyamatosan emelkedett a hendikep értéke, de versenyképességből nem veszített, ezúttal ráadásul a kedvenc távján bizonyíthat. Mickaël Berto bebiztosította helyét a nyergében, közös teljesítményükre pedig egy győzelemmel tehetnék fel a koronát.

A távbírás dönthet egy kiélezett küzdelemben, az izgalom pedig garantált lesz 15:15-kor, a Kincsem+ futamon!

A verseny bővebb elemzése ITT és ITT olvasható.

Fotó: Just a Formality (forrás: jourdegalop.com)

Olvass tovább!