Sajátja ellen a fenomén! – tréningtársak párharcától lehet pikáns hétfőn a vincenens-i Kincsem+ futam!

Hét és tízéves kor közti ügetőkből álló európai mezőny áll starthoz a hétfő délutáni Kincsem+ futamon, Vincennes-ben. A 2100 méterre kiírt és 67 ezer euróra dotált nemzetközi versenyben tizenhatan küzdenek meg egymással, de a legnagyobb érdeklődés a favorit tréningtársak párharcát övezi.

Valzer di Poggio (6) kiegyensúlyozott és 60%-os mutatóval rendelkezik ezen a szinten. Folyamatos, nagy terheléseket kapott és jóval magasabb osztályokban is helyt állt. Legutóbb a balszerencsén múlott a dobogója, ugyanis beragadt egy fáradó ellenfele mögé, de a hajrában így is megvillantotta kvalitásait. Jelzés értékű, hogy a veterán fenomén, Jean-Michel Bazire mögé ül fel idomárhajtóként, egyértelműen a győzelmet megcélozva.

Ennek a döntésnek talán Bazire másik idomítottja, az impozáns győzelemmel hangoló Victor Ferm (9) látja kárát, de Christophe Martenssel is összeszokott, sikeres párost alkotnak. Egy minőségi mén, aki gyors kezdő és szeret elmenni dominálni, beállítása pedig változatlan marad a múltkoriakhoz képest. Akkor egyébként első győzelmét aratta ebben a kategóriában, összességében pedig közel negyven helyezésnél jár eddigi karrierje során.

A két tréningtárs heroikus küzdelemre készül egymás ellen, de nevető harmadikként lepipálhatja őket Elite de Jiel (12). A Niky apaságú kanca rendkívül jó időszakon megy keresztül, legutóbb alig fél másodperccel maradt le az első helyről. David Thomain személyében egy nagyon erős kezű hajtót talált, és tizedik fellépésén megszerezheti a várva várt első sikerét ebben az osztályban.

Egy biztos, remek versennyel kezdődik a hét Párizsban, indítsd te is a Kincsem+ futammal, 13:50-kor!


A verseny bővebb elemzése ITT és ITT olvasható.


Fotó: Valzer di Poggio (forrás: letrot.com)

Olvass tovább!