Tengerparton indul az új hét – a víz mellett a telivérek is hullámokat verhetnek a hétfői Kincsem+ futamon!

Hároméves és idősebb angol telivérek nyitják a hetet a hétfői Kincsem+ futammal, a Földközi-tenger partján.

A Marseille-Borelyben megrendezésre kerülő, 2100 méterre kiírt, másodosztályú hendikepben tizenhatan állnak starthoz.

Just a Formality (5) sikere akár „nomen est omen” csak formalitás is lehetne, hiszen harminc Kincsem+ futamon van már túl eddig pályafutása során, amelynek több mint harmadán főszerephez jutott. A mén már visszatérésekor jelezte, hogy a nyári pihenője alatt nem rozsdásodott be, majd ezen a helyszínen tudott javítani és négy mostani nagy riválisát megelőzve győzött. A duplázás reményében egykori zsokéja, Mickaël Barzalona visszaül a nyergébe, másfél év után pedig újra a csúcsra juttathatja ezen a szinten is.

My Charming Prince (1) volt az egyik elszenvedője a két héttel ezelőtti fiaskónak, akkor egy hosszal maradt alul ellenfelénél. Érdekes, hogy az volt az első fellépése Borelyben, és szintetikus talaj után gyepre váltva is nagyszerűen mozgott. Ebben a kategóriában 50% feletti a mutatója, hiszen kilenc alkalomból ötször került a nyerő kombinációba. Franck Blondel maradt a lovasa, az őszi remek kezdés után pedig, a topsúly ellenére is revansot vehetnek.

Mindig lehet azonban egy nevető harmadik, ezúttal talán Maki Maki (4). Májusi versenye óta sérüléssel bajlódott, de sokak meglepetésére impozáns győzelemmel tért vissza a hónap elején. Növeli esélyeit, hogy Marseille-ben még hibátlan, és a múltkorit megelőzően, itt aratta egyetlen sikerét. Cristian Demuro személyében új társat kapott erre a megmérettetésre, akivel akár osztály újoncként fricskázhatja meg a favoritokat.

A tenger hullámzásához hasonlóan, szinte megjósolhatatlan mi lesz a vége, 13:50-kor viszont nagy moraj várható a Kincsem+ futamon!

A verseny bővebb elemzése ITT és ITT olvasható.

Fotó: Just a Formality (forrás: paris-turf.com)

Olvass tovább!