A szlovén Maugli a Liga legjobbja

Az első futamban Carlos Fox és Ciklon Fox hamar elugrotta magát, Como Tiago (7) vezetett majdnem a futam végéig. Cukrom (4) a célegyenesben ostromot indított Callelia BD (2) ellen és velük a vezető ló mögött másodikként ért be.
A második futam háromévesei sokáig egy bolyban haladtak, majd Csillagfény R támadására Compact Boy reagálva óriási küzdelemmel haladtak a cél felé. Compact Boy elugrotta magát, így Csillagfény (6) az élen maradva nyert, másodikként Che Comandante (7) ért be Csípkedd Magad! (2) előtt.
A Racestina Díj mezőnyében a fordulóstart után sokáig nem történt változás. A verseny végén Nelstrong (1) volt a legerősebb, mögé a hátsó bolyból Bonus RG (7) és Boszi (6) ért be.
A 88. Kétévesek Nagydíjában a start előtti pillanatokban a favorit hibázott, de szerencséjére még időben le tudta tenni hajtója. Diamond Ville – Dasha Ville CD – Devoted sorrendben indultak a csikók, majd a favorit elhúzott a mezőnytől. Diamond Ville a versenyben gond nélkül haladt már, nyeresége biztosnak tűnt. A célegyenesben Kolozsi László elindította Dusánt nagy lendülettel és alaposan megközelítette az élen ügető favoritot és így született meg a 2 – 5 – 3 – as sorrend, azaz Diamond Ville – Dusán – Devoted.
A Poéta Hendikep mezőnye nem diktált túl nagy tempót a verseny jelentős részében. Az utolsó egyenesben Tücsök (2) hátulról indított és a célig megállíthatatlanul robogott előre, majd elsőként ért célba. Mögötte a zsákutcában futó és pechesen szereplő Titus Livius (7) lett a második, őt szorosan Sziklaszirt (9) követte.
A Romi MMS Díjat a három hónapos kihagyás után induló Longines kezdte a legjobban, mögötte a többi favorit helyezkezdett sorban. Később Zóna át vette a vezetést és nagyon jó tempót diktálva a célegyenesig tartotta a helyét. A befutóban szinte „fejre állt” az addigi sorrend, Zlatan LIW (1) óriási hajrával elsőként ért célba Lakatos Árpáddal, mögötte Krack du Clocher (5) és Longines (2) értek be.
Az Ördöglány Hendikep startja másodjára indult el, majd hamar együtt haladt a mezőny a térhátrányok ellenére. A verseny Aslaug Princessnek (8) kedvezett a legjobban és nyert, mögötte nem sokkal Szilvás (5) és Winner Boy (2) érkezett meg.
Az évversenyében a Köztársasági Díjban Maugli nem volt rest kihasználni jó start számát és rögtön az élre tört. Bonaparte Boss is gyorsan kezdett óriási támadást indított, de nem bírt Mauglival (1), aki hamar újra egyértelműen az élen volt. Jó tempót diktált, és esélyeshez méltó módon startcélban megnyerte a futamot. A célegyenesre fordulva megérkezett és feljött Borutka hátulról, de Vittorina Jet (4) tartotta jó pozícióját és bezsebelhette a második helyezést. Kevéssel mögötte végül Bonaparte Boss (5), a 107. Hungária Díj nyerője ért be harmadikként.
A nap utolsó futama már lámpa fénynél zajlott. A népes mezőny vegyesen startolt, Bambino került az élre, mögötte Appaloosa es Always Yankee BD haladt. A jó tempót leginkább Appaloosa (4) bírta, Bambino pedig elugrotta magát a célegyenes elején. Másodikként Vihar RG (7) ért be, mögötte szorosan tartva helyét Always Yankee BD (3) lett a harmadik.
Folytatás jövő szombaton a Fogathajtó Magyar Bajnokság miatt 17:00-tól!

Olvass tovább!