Nagy dobásra készül a sorozatnyerő – a vincennes-i Kincsem+ futamon is megőrizné veretlenségét!

Hat és kilencéves kor közti, francia tenyésztésű ügetőké a fő előadás pénteken este, akik közül a 121 ezer eurónál nagyobb életnyereménnyel rendelkezők térhátránnyal fordulnak a 2850 méter alaptávú Kincsem+ futam startjánál, Vincennes kispályáján.

Az abszolút favorit nem más, mint Falcao de Chenu (12), aki június óta nem talált legyőzőre, és egy hibát leszámítva sorozatban négy elsőségnél jár. Utóbbi kettőt ő is 25 méterrel hátrábbról tudta abszolválni, alaptávosként pedig új egyéni rekordot állított fel.Ezúttal az életnyeremények határán még az első sorból indulhat pályafutása első Kincsem+ futamán, amelyen Yoann Lebourgeois új hajtójaként teheti fel a koronát sikerszériájára.

A legnagyobb kihívója a bosszúszomjas Fosbury (7), akinek éppen miatta szakadt meg a nyerő sorozata augusztus elején. Sulkyjába ezúttal visszaül az a Cédric Terry, akivel legutóbb diadalmaskodott Párizsban, majd utána erre a távra megdöntötte vele a saját csúcsát. Összeállt tehát a legerősebb duó, hogy visszavágjanak a favoritnak.

Elszámolni valója ugyanakkor még Fred du Guéretnek (3) is akad a kedvenccel szemben, hiszen múlthéten mindössze csak két tized másodperccel kapott ki tőle. Érdekesség, hogy nyáron alig maradt el az abszolút rekordjától, amelyet még rövidebb távon ért el. Ez is bizonyítja kirobbanó formáját, Damien Bonne pedig, tulajdonos idomárhajtóként újra harcba vezeti lovát.

Most nem a mindenki egyért elv fog érvényesülni, hiszen mindannyiuk célja elkapni a klasszist, ez pedig garantálja az izgalmakat és az őrületes küzdelmet 20:15-kor! Ne maradj le róla!


A verseny bővebb elemzése ITT és ITT olvasható.

 

Fotó: Falcao de Chenu (forrás: province-courses.fr)

 

Olvass tovább!