Mennybe mehet a nyeretlen – egy rég üldözött siker lehet a kancák sprintjének csattanója Deauvilleben, a Kincsem+ futamon!

Három és ötéves kor közti kancák parádéját ígéri a keddi Kincsem+ futam, amelyet Deauville gyepén sprintelnek 1400 méteren, egy másodosztályú hendikepben.

Snow Empress (14) kapta a legnagyobb figyelmet a francia szaksajtónál, ugyanis a nehézfejű kanca atombiztosan szállítja a dobogós helyeket, de rendre centikkel kikap a véghajrában. Legutóbb csak fél hosszal maradt alul, korábban ezen a távon pedig mindössze negyed hosszal csúszott le a hőn áhított első helyről. Az nem kérdés, hogy Christophe Ferland idomítottja most is oda fogja magát tenni, állandó zsokéja, Cristian Demuro pedig végre csúcsra járathatja. Ehhez persze lesz egy-két szava Everestenek (2) is, aki erős mezőnyökben pallérozódott és mérföldes, fölényes győzelemmel hangolt erre a megmérettetésre. Nem is csoda, hogy Mickaël Barzalona megőrizhette helyét a nyergében a duplázás reményében. A képlet pedig Saecula Saeculorum (6) személyével lesz teljes, hiszen ő a triplázásért száll harcba. Igaz, alacsonyabb osztályú korteher versenyekben szárnyalt a nyáron, de megérett a kategória váltásra és új társa, Hugo Journiac itt is leteheti vele a névjegyét.

Vajon megtörik a pechszéria és összejön a rég várt győzelem, vagy dupla, netán tripla lesz a vége? Kedden, 13:50-kor, a Kincsem+ futamon kiderül!

A verseny bővebb elemzése ITT és ITT olvasható.

Fotó: Snow Empress (a szürke, második helyen 9-es vistukkal, forrás: geny.com)

Olvass tovább!