Cheltenham Fesztivál – Zárónap

Negyedik, s egyben utolsó versenynapjához érkezik a Cheltenham Fesztivál március 19-én. A pénteki hét futam közül, két verseny került be a PMU prémium kínálatába.

Magyar idő szerint 15:30-kor veszi kezdetét a Grade 1-es Albert Bartlett Novices’ Hurdle melyben tizenheten csapnak össze. A 4800 méteres gátversenyben Fakiera (8) és Stattler (12) képviselik a legjobb esélyt.

16:05-kor jön az angol meeting legjobban várt megmérettetése, a Cheltenham Gold Cup. A Grade 1-es akadályversenyben tizenketten szállnak harcba a 263.765 fontnyi első díjért. Az 5300 méteres futam favoritja a verseny 2019. és 2020. évi kiírásának győztese, a képen is látható Al Boum Photo, akit ezúttal is Paul Townend fog lovagolni.

A kilencéves telivérről így nyilatkozott a versenyt megelőzően idomárja a Sporting Life-nak:

„Jól viselte az utazást, és a felkészítése is zavartalanul alakult. Nagy öröm számunkra, hogy újra itt lehetünk. A felszáradóban lévő gyep nem igazán kedvez neki, de valószínűleg ez az egyetlen negatívum, amit jelenleg elmondhatunk róla. Az ember sokszor álmodik arról, hogy van egy lova, akivel egyszer megnyeri a Gold Cupot, most pedig egy olyan lóról beszélünk, aki zsinórban harmadjára is megszerezheti a legendás futam első helyezését.” – mondta Willie Mullins.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!