Cheltenham Fesztivál – 2. nap

Második napjához érkezik a világhírű Cheltenham Fesztivál 2021-es kiírása. A szerda délutáni versenynap hét futama közül, három verseny került be a PMU prémium kínálatába, így ezen futamokra, a magyar játékosok is megtehetik a tétjeiket.

A fesztivál második napjának egyik főszereplője, a legendás ír tréner Willie Mullins lehet, akit a Sporting Life csapata kérdezett a versenynapon induló lovairól.

14:20 – Ballymore Novices’ Hurdle (Gd-1, 4200 m, gát)
Gaillard Du Mesnil

„Joe és Marie Donnelly remek vásárt csinált ezzel a lóval, amikor megvették Franciaországból. Paul Townend-nek is tetszik az ötéves, azt gondoljuk hát, hogy esélyesként várja a Ballymore futamát. Nehéz feladat elé néz, mert az ellenfelek is kőkemények, Bob Olinger-rel az élen.”

16:05 – Queen Mother Champion Chase (Gd-1, 3200 m, akadály)
Chacun Pour Soi

 „Félelmetes formában várja a Queen Mother Chase-t, így mi is izgatottan várjuk a verseny indítását. A pálya nem okozhat neki gondot, többek között ezért is bízom benne, hogy élni fogok a kínálkozó lehetősséggel, és Cheltenhamben is leteszi a névjegyét.”

Cilaos Emery

„Luke McMahon lova nem igazán szeret utazni, de úgy tűnik, hogy most minden rendben van vele. A zártkapus versenynap sokat segíthet rajta, nincs tömeg, nincs hangoskodás, ami egy ilyen érzékeny telivér számára előnyt jelent. Kíváncsian várom a futását, úgy vélem, hogy az idei legjobb szereplését látjuk majd tőle.”

A II. kategóriás Glenfarclas Chase (cross-country) Mullins idomított nélkül veszi majd kezdetét 16:40-kor, de a 6000 méteres verseny így is óriási érdeklődéssel bír az angol sajtóban, ugyanis a címvédő favorit Easysland egyik legfőbb kihívója, a futam 2018-as és 2019-es kiírásának nyertese, a kétszeres Grand National győztes Tiger Roll lesz.

A prémium versenyek közül, a 14:20-kor induló Ballymore Novices’ Hurdle kerül csak a francia lóverseny csatorna képernyőjére, de játszani mindhárom futamra lehet a bet.lovi.hu honlapon, valamint a nyitva tartó lovi pontokon.

Fotó: Chacun Pour Soi (forrás: Getty Images)

Olvass tovább!