Csillagok háborúja – Breedes’ Cup

A Breeder’s Cup Turf futamában idén tíz ló gyűlt össze. A legrövidebb szorzóval az európai fogadóirodáknál jelenleg az ír zseni Aiden O’brien tréningjéből érkező Magical áll. Az öt éves Galileo kanca idei öt versenyéből eddig háromszor nyert, egyszer második, utoljára októberben harmadik lett, mindannyiszor a legmagasabb szinten. A mester még egy vasat tart a tűzben, a hároméves Mogult, aki legutóbb Longchampban a Grand Prix de Paris-t nyerte hasonló távra.
Jó sansznak ígérkezik még a másik két európai induló. A szintén ír Dermot Weld által készített, az utolsó három versenyét megnyerő Tarnawa és John Gosden idomítottja, a Prince of Wales’s Stakes-t nyerő Lord North. John Gosdennek van még a mezőnyben egy szélsőbb esélyt képviselő lova Mehdaayih. Az előbb felsorolt négy európai induló kiemelkedő esélyesei a futamnak.

A Classic idén európai induló nélkül fog elstartolni a homokpályán. A hétvége fő futamának is tíz indulója lesz. Közülük a legjobb sansznak a kétszeres hármaskorona nyerő Bob Baffert tréner lovai lesznek. Importable, Maximum Security és Authentic triója közül előbbi képviseli a legjobb esélyt. A négy éves Importable-nak idén már három Gd-1. győzelem van a lábaiban. Maxium Security is remek szezont tudhat maga mögött, azonban legutóbbi versenyében négy és fél hosszal kapott ki Importable-tól. A szintén négyéves mén életnyereménye figyelemre méltó, 12 .177. 439 amerikai dollár (kb.3,7 mrd forint). Authenticre sem lehet panasza a tulajdonosoknak, hiszen ő az idei Kentucky Derby nyerő.
Velük közel azonos képességűnek látszik a hároméves Tiz The Law, aki idén remek szezont produkálva megnyerte többek közt a Belmont Stakest is. Az öregnek számító Tom’s D’Etat (hétéves) oddsai is hasonlóak, aki nem mellesleg idén tavasszal – igaz mérföldes távra – már verte Importable-t. Ha nyerni tudna, a valaha volt legidősebb Classic győztessé válna.

Fogadni a két nap eseményeire a bet.lovi.hu oldalon lehet!

Olvass tovább!