Fogadj idén is a Breeders’ Cup futamaira!

November 6-7-én harminchetedik alkalommal rendezik meg az Egyesült Államokban a Breeders’s Cup futamait. Az idei évben a helyszín a keeneland-i pálya lesz, a Kentucky állambeli Lexingtonban.
Anno 1982-ben, Kentucky központjában tevékenykedő telivér tenyésztőinek egy csoportja John Gaines vezetésével azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy létrehoznak egy év végi bajnokságot a sportág számára. Egy eseményt, ahova a világ minden tájáról érkeznek lovak, hogy eldöntsék a legfontosabb kérdést: ki a legjobb?
A Breeders’ Cup a lóverseny legjobbjait ünneplő esemény már 1984 óta az Egyesült Államokban. A kezdetek kezdetén egynapos program volt, mára már kétnapos szenzációvá, világeseménnyé nőtte ki magát. Két nap, 14 verseny, 31 millió dollár versenydíj! A győztes kupa az eredeti Torrie ló másolata, melyet Giovanni da Bologna készített az 1580-as évek végén. A díj mellett, a hivatalos lila-sárga virágtakaró sem maradhat el, amelyet 1988 óta kizárólag erre az alkalomra termesztett virágokból készítenek.
Vasárnap kilenc versenyt futnak, köztük a legnagyobb versenyt, a homokpályás Classicot, mely Group 1-es besorolású, 6.000.000 dollár összdíjazással, 11 indulóval. A futam favoritja Improbable, akit a legendás Bob Baffert tréningez, két tréningtársa is részt vesz a versenyben, Authentic és Maximum Security. Improbable három győzelmének köszönhetően indul a megmérettetésen, a Hollywood Gold Cup, Whitney és Awesome Againben ért fel a dobogó legfelső fokára. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni Tiz the Lawot sem. Megnyerte a Belmont Stakest, de a Kentucky Derby siker már nem jött össze, annak ellenére, hogy favorit volt. Jelenleg 3 az 1-hez az esélye az ikonikus verseny megnyerésére.
A futamok remek szórakozást kínálnak, ott lesz a Breeders’s Cup Distaff startjánál Swiss Skydiver, a Breeders’ Cup Turf, azaz a gyeppályás nagydíj esetében az ír Aidan P. O’Brien idomítottja, Mogul és megannyi szenzációs telivér.
Az eseményt a hazai fogadók az idei évben is élőben követhetik, november 6-án 18:30-23:10 között, november 7-én 18:02-23:15 között, a futamokra fogadás a bet.lovi.hu-n köthető.

Olvass tovább!