Rendkívüli közlemény – Kötelező a maszkviselés a lóversenyeken is

Kötelező a maszkviselés a lóversenyeken is

A 2020.10.22-én megjelent 464/2020. (X.22.) Kormány rendelete értelmében 2020.10.23-tól kezdődően a Kincsem Parkban zajló versenyeken (a hatodik életévüket be nem töltött kiskorú kivételével) mindenki köteles a sportrendezvény helyszínén (bel- és kültéren egyaránt) orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot oly módon viselni, hogy az az orrot és szájat folyamatosan elfedje.

A fenti kötelezettség nem vonatkozik a lovasokra, hajtókra, idomárokra, versenybírókra és segítőikre (együttesen: a G.V.Sz. és M.Ü.Sz szerinti versenyközegekre).

Felhívjuk a Tisztelt Futtatók, az istállószemélyzet és a versenylátogató közönség figyelmét, hogy a rendelet értelmében amennyiben a sportrendezvény résztvevője felszólítás ellenére sem viseli szabályosan a maszkot, úgy Kincsem Nemzeti Kft., mint a versenyszervező köteles a látogatásból kizárni és gondoskodni arról, hogy a személy a Kincsem Park területét elhagyja.

Kérjük a fenti szabályokat mindannyiunk egészsége érdekében és a hazai lóversenyek folyamatos megtarthatóságára figyelemmel fokozottan betartani szíveskedjenek.

2020.10.23., Kincsem Nemzeti Kft.

Olvass tovább!