Victory Knick Svédországban

A közelmúltban német tréningbe került Victory Knick (Thorsten Tietz) vasárnap visszatér korábbi otthonába, hiszen Solvalla pályáján fog starthoz állni a délutáni program negyedik futamában. A továbbra is Pekker György tulajdonában lévő nyolcéves herélt egy 2140 méteres, autóstartos versenyben tizenegy ellenféllel méri majd össze erejét, és bár az előzetes esélyek nem neki kedveznek, okozhat meglepetést. A Cantab Hall ivadék korábban 13 töredékes formákat is ügetett ezen a távon, majd később a Kincsem Parkban többek között Sennyey Géza Emlékversenyt és Lovasélet Sprinter Kupát is nyerni tudott. A tervek szerint e futam után is maradhat még Svédországban, de természetesen, az európai pályák újranyitását követően német és magyar nagydíjak is tervben lehetnek számára. A hétvégi verseny szerepel majd a hazai fogadási ajánlatban, így nézni és játszani is lehet majd a 15.00-kor induló összecsapásra.

A vasárnapi solvalla-i Turf:

https://www.solvalla.se/media/attachments/2020/04/22/200426_solvalla_gs75_31.pdf

*  * *

Szintén a svédekhez kapcsolódó hír, hogy az elmúlt napokban több, korábban a Kincsem Parkban versenyző ügető is főszereplő volt az északi ország különböző pályáin. Szerdán a már norvég futtatónál lévő Euklid A.T. aratott szép győzelmet Solvallán, méghozzá 13,9-et repesztve 2640 méteren. A hétévesnek ez egyébként már a hetedik sikere volt mióta elkerült hazánkból, az elmúlt két évben komoly javulást mutatott.

A verseny videója:

http://www.swedishhorseracing.com/replays/race/#/20200422-solvalla/8/

Az ősszel még Hajnal Tibornál versenyző Henrik Ibsen A.T. is beköszönt, a nyolcéves sárga mén három hasonló formát követően csütörtökön nyerni tudott Halmstadban, méghozzá 16,4-ben, 2140 méteres távon. A továbbra is Tomislav Visnjic tulajdonában álló lovat Peter Zadel hajtotta és vezette győzelemre.

A verseny videója:

http://www.swedishhorseracing.com/replays/race/#/20200423-halmstad/1/

A 2019-es Nemzeti Díj győztes Sabath Black A.T. is Riccardo Bianchi idomításába került a múlt szezon második felében, és bár mostanában egészségügyi gondokkal küzd, még november végéről ő is jegyez már egy elsőséget (16,9 – 2140 m). Istállótársa, Sugar Babe A.T. ezidáig hét svéd versenyen van túl, még nem nyert versenyt, de hat alkalommal is négyben végzett, utoljára 15,8-as, komoly egyéni rekorddal. Következő fellépésére jövő szerdán Aby-ban kerül sor, a második futamot 18.27-kor indítják majd.

-s-

Olvass tovább!