Heti Kincsem+ összefoglaló

Rendkívül változatos héten vagyunk túl, ami tökéletesen jellemzi a Kincsem+ játék színességét, izgalmát és a nyerési lehetőségek széles tárházát. Az elmúlt héten két ügető, négy galopp síkverseny és egy gátverseny biztosította a kiemelt futamok mezőnyeit, amelyek 14-18 ló részvételével csábították játékra a fogadókat.

Hétfőn a négyéves kancák játszották a főszerepet, ahol olyan befutási sorrend alakult ki, amely tökéletesen pontosan egyetlen játékos szelvényén sem volt fellelhető, ami ritka dolognak számít. Ilyenkor a szabályzat értelmében a legmagasabb kategória nyereményalapja a sorrend nélküli Kincsem+ nyertesek között kerül felosztásra, ami közel másfél millió forintot jelentett a szerencsés játékosoknak.

Kedden a francia galopp fellegvárába, Chantilly-ba látogattunk el, és ahogy az előre sejthető volt, a 15 lovas mezőnyben látványos finisben dőlt el – a Kincsem+ játék szempontjából sorsdöntő – első öt helyezés sorsa. Aki élőben nézte a futamot megtudhatta, miért is nevezik Christophe Soumillon-t a belga zsoké fenoménnek, amikor az utolsó pillanatban robbantva lovával, Dark Americannal megszerezte a győzelmet. A befutási sorrend nem volt kitalálhatatlan, de a 177 milliós elért főnyeremény még így is kimagaslónak számít. Azonban a sorrend nélküli Kincsem+ nyertesek sem panaszkodhattak, hiszen 2,2 milliót söpörhettek be a 600 Ft-os alaptéttel.

Szerdán az ügetők kerültek a reflektorfénybe, és egy újabb sztár tette le a névjegyét egy tanári hajtással, mégpedig Jean Michel Bazire. Szinte hihetetlen még kimondani is, hogy a franciák kiválósága sok évtizedes karrierje során több, mint 6000 versenyt nyert! Looking Superb kocsijában is kimagasló favoritnak számított, amit jól mutatott a neve mellett álló 1,1-szeres nyerő oddsz. A győzelem nem is maradt el, és mögötte hiába érkeztek esélytelenebbnek tartott lovak, így is sok telitalálatos szelvény született, ami 3,8 millió forintot jelentett a szerencsés játékosoknak.

Csütörtökön ismét egy rendkívül kiegyenlített hendikep versenyt láthattunk, ahol szinte bármilyen befutási sorrend előfordulhatott. Nos, sikerült is olyan eredménynek születnie, ami egészen pontosan egyetlen játékba került szelvényen sem volt fellelhető, így ismét a sorrend nélküli Kincsem+ találatosok örülhettek, mégpedig 3,3 millió forint „erejéig”.

A pénteki nemzeti ünnepünk sem múlhatott el az új lóversenyjáték nélkül, ahol a 14 lovas mezőny és ismét Jean Michel Bazire kiugró esélye sejtette, hogy ezúttal talán olyan „papírforma” eredmény születhet, amely sok-sok játékosnak jelenthet kézzel fogható nyertes összeget. A várva várt siker nem is maradt el, és nagy kontra sem ért bele az első ötbe, így az átlagosnál többen értek el sorrendi Kincsem+ találatot, ezzel 553 ezer forintot bezsebelve. Igazán kellemes ünnepi ajándék, nemde?

Szombaton a Párizs melletti Auteuil pályája adott otthont az aktuális lóverseny randevúnak, ahol 18 telivér állt starthoz egy gátversenyben. Eleinte a 13-as számmal indult Kami Kaze vezetett, ami aztán öngyilkos taktikának bizonyult, és a mezőny sok tagja szintén alaposan elfáradt a végére. Az előzetesen tippelt lovak közül többen is csődöt mondtak az ugrásokkal nehezített futamban, ami elég volt ahhoz, hogy 81 milliós szemrevaló összeg üsse a telitalálatos szelvények tulajdonosát. A sorrend nélküli Kincsem+ találat ezúttal 680 ezer forint volt, amit egész biztosan nem bántak meg azok a játékosok, akiknek ilyen szelvényt „dobott a gép”.

A hét zárásaként ismét 100 millió forint feletti osztalék született a sorrendi Kincsem+ kategóriában, ami egyrészt annak köszönhető, hogy 17 közel azonos képességű versenyló gyűlt össze a Prix de Provence startjánál, így nem volt igazán kimagasló favoritja a versenynek, valamint a szokásos vasárnapi jackpot – ezúttal 150 millió forint – is alaposan hozzátett a főnyereményhez. A hosszútávú futamban hihetetlenül izgalmas finist láthattunk, ahol nüanszokon múlt a végeredmény; a befutási sorrend végül egy ritkán látható négyes célfotó után dőlt el.

A számok szerelmesei kedvéért végezetül nézzük, hogy hányas számú lovak játszották a főszerepet a múlt héten? Mind a hét futamot más start számmal induló ló nyerte (1-2-4-5-7-9-11), így itt nem találunk említésre méltó összefüggést, azonban elmondható, hogy a 4-es számú ló négy alkalommal is kellett a boldoguláshoz, hiszen egy győzelem, egy második és két harmadik hely fűződött hozzá. Az 1-es, 6-os, 11-es, 12-es és 14-es szám is legalább három alkalommal szerepelt a telitalálatos tiketteken. A13-as és a 16-os azonban egyszer sem került be az első öt közé, legfeljebb a futamok egy korai szakaszában mutatkoztak az élmezőnyben.

Ezen a héten három galopp síkverseny, egy gát futam és három ügető összecsapás alkotja a Kincsem+ futamok mezőnyét, azzal, hogy pénteken már a nyári menetrend szerint 20:15-kor kerül sor a milliós nyereményekkel kecsegtető futamra.

Olvass tovább!