Suták Csenge fantasztikus győzelme Varsóban

Augusztus 20-án került megrendezésre az arab telivérek körversenye, a HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies World Championship varsói állomása, melyen hazánk legjobb női zsokéja, a tavaly ranglista második helyezettje, Suták Csenge is starthoz állt. Rendkívül izgalmas futamnak lehettünk tanúi, hiszen Csenge Echarana nyergében és az angol riválisa Joanna Mason hatalmas csatát vívtak a győzelemért az 1800 méter hosszú galopp síkversenyen. A hölgyek dolgát nehezítette, a hatalmas eső és mély talaj. Suták Csenge győzelmének az értékét tovább növeli, hogy lovát vert helyzetből sikerült felráznia és győznie.
Megkérdeztük, hogy élte meg a versenyt, mit gondol győzelméről.Mikor derült ki, hogy melyik lovat fogod kapni?
– Előző nap, azaz szombaton volt a sorsolás, akkor tudtuk meg, hogy ki mire fog ülni.

Milyen volt a lovad, Echarma?
– Ő volt egyedül kanca, 60kg-al indult, a többiek 62kg-al. Eddig még nyeretlen volt, egyszer ért el 4. helyezést. Ezeknek a nemzetközi versenyeknek ez a varázsa, hogy nem lehetett kipróbálni a lovakat, verseny előtt a jártatóban látod meg először, hogy kivel kell versenyezni. Akkor ültem rajta először, így nagyon fontos a tréneri utasítás.

Mi volt a benyomásod a versenyről, nehéz volt legyőzni az angol zsokét?
– Végig az angol lányt figyeltem, aki először elment mellettem. Akkor valami bevillant bennem, hogy ezt a versenyt akkor is megnyerem. Sikerült feljönnöm és visszatámadnom, majd kb. 200 métert haladtunk egymás mellett fej-fej, ami nagyon ritka. Az utolsó métereken sikerül előnyt szereznem és megnyerni a versenyt.

Hol és mikor láthatunk Téged legközelebb külföldi futamban versenyezni?
– Még nem tudom pontosan, talán szeptemberben Olaszországban, vagy novemberben Abu Dhabi-ban a Világdöntőn.

Videó a versenyről:

Olvass tovább!