Laguna – 3. Kincsem Park Agárderby a Derby és Kincsem Film Fesztivál nyitónapján

2017. 06. 30 – Kincsem Park

Pénteken a Lóverseny az éjszakában rendezvénysorozattal kezdetét veszi az idei Derby és Kincsem Film Fesztivál, az első nap egyik fő attrakciója pedig a 20:30-ra kiírt Laguna – 3. Kincsem Park Agárderby lesz. A 400 méteres futamban a szezon két sztárkutyája, a veretlen Vesuviy és legutóbb minimális különbséggel kikapó Deep Night képviseli a legjobb esélyt, az idők alapján azonban Cody, Boosky, Jazzy és Prince is veszélyt jelenthetnek a favoritokra. A vigaszfutamban, amely a Royal Essences Díj elnevezést kapta, a megbízható Mr Ypsilon nevét emeli ki a szaklap, mellette még Azraq és Falcon küzdhetnek a dobogóért.

Az este másik fénypontja a 19.30-kor startoló Női Világbajnoki futam, a Horze – Fegentri – Női Amatőrverseny Hendikep lesz. A versenyben a magyar színeket képviselő Nagy Polettért szoríthatunk, hogy minél jobb eredményt érjen el, társa, az első helyre véleményezett Arabian Cafe lesz. Ennek ellenére nem lesz egyszerű a dolguk, ugyanis tizenöt ellenféllel kell megküzdeniük az első díjért, és gyakorlatilag bárki bejelentkezhet egy jobb helyezésért.

A program egyébként a Nyári Gátversennyel indul 18:30-kor, az öt lovas mezőnyben Dvorníky Dream (Martin Cagán) és Rikat (Földes Bence am.) párosa kiemelkedni látszik. A magyar ügetők 20:55-kor kezdik meg szereplésüket, a Belami Díjban Prodigy Gasti (Vicen Pál), a Bob do it Hendikepben Tini-mia (Kolozsi László), míg a Nyeretlenek Versenyében Victory-Lease (Hajnal Tibor) lehet a játékosok kedvence. Az este folyamán az Agárderby-re 500.000 forint, a VB futamra és a Bob do it Hendikepre 250-250.000 forint Tét jackpotot ajánlott fel a hazai fogadásszervező. Ennél jóval magasabb, 300 millió forintos a jackpot a Kincsem+ futamban, mely 20.15-kor indul Vincennes-ben.

Olvass tovább!