Két futamban hajtanak Máltán a magyar amatőrök

2017. 05. 07  – Málta

Négy ország: Málta, Dánia, Svédország és Magyarország hajtói mérkőznek meg május 7-én vasárnap, Máltán.
A versenyen a tervek szerint összesen tizenkét amatőr hajtó (3-3 magyar, dán, svéd és máltai) vesz részt két futamban, ottani lovakkal – silver és bronze kategóriában.
A magyar csapatot Gosztonyi Judit, Kurucz Attila és Takács Krisztián alkotja.

Gosztonyi Judit, 27 győzelmével a csapat a legtapasztaltabb résztvevője. Profi versenyekben is rendszeresen részt vesz. Versenyzett már Mallorcán, Ukrajnában, Ausztriában, Svédországban és Dániában, de a máltai pályát még nem ismeri.

Kurucz Attila fiatal kora ellenére külföldi hajtásai során mindig a legeredményesebb magyar hajtóként végzett. A csapat egyedüli tagja, aki már mindhárom résztvevő ország pályáján versenyzett, így Máltán is.
Azon kevés hajtók közé tartozik, akik külföldön is szereztek már győzelmet, élete első külföldi versenyét megnyerte Ausztriában. Svédországban pedig második lett, ezen kívül Németországban FEGAT kupán is részt vett. Összesen 13 győzelmet számlálhat.

Takács Krisztián még csak pár éve kezdte a versenyzést, mégis már 3 győzelemnél tart és tavaly a dán pályával is megismerkedett, így külföldön sem számít teljesen rutintalannak.

Olvass tovább!