Apa-fia verseny?

2017. 03. 01. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Több ismerősen csengő névvel 16 ügető várja a startot Enghienben, a tavasz első Kincsem+ futamában. A 2150 méterre kiírt autóstartos versenyben 55.000 Eurós összdíjazás forog kockán, melyet az első hét helyezett között osztanak szét a szervezők.

Véleményünk:  Afghan Barbes (13) – Auch (5) – Bazire Dimanche (8) – Ah Quel Micha (11) – Queasy (15)

Afghan Barbes (13) borzasztóan erős szériát tart, zsinórban három versenyt is nyert, melyből kettőt idén. A hétéves kanca bizonyított már 2100-on és 2700 méteren is, most sem lehet tehát probléma a távval. Korábbi versenyeit úgy választották meg, hogy egyre erősebb lovak ellen fusson, a jelenlegi mezőnyben pedig olyan képességű lovak lesznek az ellenfelei, melyek fölött már felül tudott emelkedni. Hajtója a rendkívül fiatal klasszis, Charles Julien Bigeon lesz, akinek győzelmeit is köszönheti. Enghien pályáján még nem versenyzett, remélhetőleg emiatt nem kell aggódnunk.

Auch (5) neve is többször feltűnt már a Kincsem+ futamok kapcsán, Christian Bigeon másik lova (Afghan Barbes istállótársa) szintén több tipster szerint is ott kell, hogy legyen a nyerő kombinációban. Vincennesben január 26-án nem alakult tökéletesen a versenye, ellenben így is pénzdíjas helyen végzett. Ezt megelőző versenyében viszont 2. helyezést szerzett. Ebben a futamban kifejezetten jó beállításból, első sorból tudnak startolni, ami mindenképpen a nyerés felé segítheti Auch-ot, a Mester az első 5 közé várja.

Bazire Dimanche (8) az elmúlt időben mindig közel végzett, mégis kissé pechesen alakul a téli szezonja. Több második helyezést is szerzett, ennek ellenére a győzelem még hiányzik a listából. Szinte minden versenyében Dominik Locqueneux hajtja és ebben az esetben ő is nyilatkozott lova esélyeiről. Elmondta, hogy lova télen sokáig betegeskedett, ezért nem alakultak tökéletesen a versenyei. Úgy látja, ma sokkal több esélyük van a győzelem megszerzésére, mivel a táv és az enghien-i pálya is őket segíti.

Ah Quel Micha (11) sokkal gyengébb szezonon van túl, mint fent említett társai, 2016. második felében sorozatosan helyezetlen volt. Decemberben szinte végig pihenhetett, ami nagyon látványos javulást hozott. 2017-es első versenyében már pénzdíjas 4-ként ért célba, amit még ugyanebben a hónapban meg is tudott javítani egy dobogós helyezést szerezve. A februárt szintén pihenéssel töltötte, így további javulására lehet számítani.

Queasy (15) Svédországban jeleskedett, nyereg alatt és sulkyba fogva egyaránt. Franciaországban még úgy tűnik kicsit keresi magát, ugyanis a svéd futásai alkalmával sokkal többet volt a dobogó közelében. Itt még nyeretlen. Ronny Kuiper idomár összességében így is elégedett teljesítményével, úgy látja, hogy a mai napon az enghien-i pálya miatt is sokkal jobb helyzetben vannak. A Mester nagyon boldog, hiszen Bold Eagle hajtója, Franck Nivard elvállalta a mai hajtást, ami tovább segítheti őket, akár a győzelemig is.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:
http://www.canalturf.com

Olvass tovább!