Telivérek Cagnes-sur-Mer-ben

2400 méteres síkversennyel jelentkezik szombaton a Kincsem+ futam, a helyszín pedig Cagnes-Sur-Mer lesz. A tizenhat indulót számláló összecsapás roppant kiegyenlített, legalább nyolc-kilenc telivérnek is van reális esélye a végső sikerre.

Véleményünk: Silver Dollar (5) – Dark Dream (3) – Un Beau Mec (4) – Prophets Pride (1) – Murafej (2)

Idomári vélemények:

Patrick Khozian, idomár: Silver Dollar (5) január 23-i teljesítményével nagyon elégedett vagyok. A szintetikus borítást kedveli, a 2400 méteres táv sem okozhat neki gondot, de ez- úttal idősebb és rutinosabb lovakkal kell felvennie a küzdelmet, akiktől kimondottan tartok.

Nicolas Caullery, idomár: Dark Dream (3) utolsó futásával nagyon elégedett vagyok, előkelő negyedik helyét gyepen érte el. Ez a verseny is fontos része a tervezett programjának, mert a szintetikus borítást épp úgy kedveli, mint a klasszikus futó- felületet. A beállítása lehetne jobb is, de némi szerencsével a győzelmét sem tartom elképzelhetetlennek.

Cedric Rossi, idomár: Un Beau Mec (4) az elmúlt idő- szakban remek versenyeket futott, a formája pedig csodálatos. Szombaton 2400 méteren lép majd pályára, így a 16-os startbox nem jelent akkora hátrányt. Erősebb lovak között áll starthoz, mint mostanság bármikor, ennek ellenére eredményes szereplését várom.

A szerkesztő véleménye: Prophets Pride (1) a legutóbb 2000 méteren állt starthoz. Az erős mezőnyben, egy a képességeihez mérten rövid távon, nem termett neki babér. Mellette szól, hogy többször bizonyított már szintetikus borításon, ezért azt gondoljuk, hogy hendikepbe visszatérve topsúllyal is komoly figyelmet érdemel.

Francois Rohaut, idomár: Murafej (2) igazi visszatérésre készül. Pompás telivér, aki remek kondiban van, ráadásul a szombati Kincsem+ futamnak otthont adó pályát is kimondottan kedveli, de könnyen megeshet, hogy a kihagyás miatt még rozsdás lesz kissé.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 15:15-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

Olvass tovább!