Hatévesek versenye

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 14. – kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

Tizennyolc lovas mezőny a keddi Kincsem+ futamban, ezúttal hatévesek csapnak össze, kizárólag mének és heréltek, a programkiírás szerint a kancák ezúttal kizárva.

Véleményünk: Baby Haufor (1) – Be Unlimited (9) – Bikini (2) – Staro Italy (15) – Bleu Ciel (17)

Baby Haufor (1) Christian Bigeon tulajdonában és idomításában áll, mindenkori hajtója pedig a Mester fia, Charles Julien Bigeon lesz. A mindössze 23 esztendős fiatalembertől számtalan tanári hajtást láthattunk, higgadtsága és helyzetfelismerése egészen rendkívüli. Baby Haufor képességét időnként kisebb hibák árnyalják be. 2017-ben két versenyben futott, melyből az elsőben sajnos galoppozott, utóbbiban viszont már második helyezést szerzett, ezzel is mutatva a benne rejlő tehetséget. Ha sikerül ügetésben tartani, jó eséllyel megnyerhetik ezt a futamot.

Be Unlimited (9) esetében is találunk néhány galoppozást, ellenben ebben az évben még hiba mentes, ráadásul javuló tendenciát mutat. 2017-es első versenyében helyezetlen volt, akkor együtt futott Baby Haufor-ral és Bikinivel, mindketten előtte végeztek, most megpróbálhat visszavágni. Utoljára 150 méterrel rövidebbre 2. lett Vincennes-ben, a hosszabb táv adta lehetőségeket még a saját hasznára is fordíthatja, feltételezve, hogy nem hibázik ebben a versenyben.

Bikini (2) nagyon jó szériát mutat 2016. szeptembere óta. Szépen fokozatosan lépked felfelé a ranglétrán, egyre erősebb mezőnyöket kap és sorra veszi az akadályokat, folyamatosan dobogós helyeket szerezve. Kifejezetten jól alkalmazkodik az eltérő távokhoz és pályákhoz. Franck Ouvrie idomárhajtó szerint lova regenerálódó képessége csodálatos, emellett munkában már tudta a vélt legjobb formákat igazolni. Pici taktikai információt is kaptunk a Mestertől, miszerint lassú kezdést követően fokozatosan szeretne zárkózni lovával, reményei szerint elérhetnek egy dobogós helyezést.

Staro Italy (15) a Martens családban készül, ma Christophe Martens fogja hajtani. A svéd tenyésztésű mén eddig csak hazájában tudott győzni, Franciaországban még nem volt az igazi. Pályafutása során eddig 5 alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, emellett hétszer volt helyezve köztük a mainál keményebb mezőnyökben. Vincent Martens idomár elmondta, hogy tréningje során sokáig keresték a megfelelő szerszámzatot, melyet reményeik szerin most megtaláltak, így más legjobbját fogja tudni nyújtani és ha ez sikerül, meg is oldhatják a feladatot.

Bleu Ciel (17) meglehetősen hektikus, időnként remekel, máskor forma alatt teljesít. Idomárja szerint utolsó versenyében későn kezdte a zárkózást, ezért maradt le a helyezésekről. Beállítását kedvezőnek találta, emellett patkó nélkül indítja, ami szintén arra utal, hogy kész lehet egy régóta várt győzelemre.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:
http://www.paris-turf.com/

Olvass tovább!