Kancaverseny Vincennes-ben

Esélylatolgatás a hétfői Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 13. – Jackpot: 300.000.000 Ft

A ma délutáni lóversenyprogramban is több helyszínre kalauzoljuk el Önöket. Kezdetben Pau-ban futnak a telivérek Akadályon, gáton és cross country versenyszámokban, később pedig bekapcsolódik Vincennes ügetővel Pornichet pedig galopp-síkversenyekkel. A napi főfutam az ügetőkről-, egészen pontosan hét és nyolcéves kancákról fog szólni, 18-an a startnál.

Véleményünk: I Love Paris (11) – Ventura Jiel (9) – Soho (2) – Princess Kronos (1) – Riviera As (13)

I Love Paris (11) Björn Goop istállójában készül, akinek munkásságát mindig érdemes szem előtt tartani, amikor a tikettek kitöltésénél tartunk. Ami mostani társát illeti, I Love Paris egymás után kétszer is 3. helyezést szerzett, a legutolsót már Franciaországban. A Mester a verseny kedvezőtlen alakulásával magyarázta az utóbbi 3. helyezést, mivel jól sikerült a regenerálódása úgy látja ezúttal erősebbnek kell lennie.

Ventura Jiel (9) győzelmét követően 2. lett 2100 méteren Vincennes-ben, január 22-én. Rövidre és hosszúra egyaránt remek formái voltak, bár Matthieu Abrivard nem volt maradéktalanul elégedett a 2. hellyel. A mai erőpróbánál a hajtót kissé zavarja a külső startszám, indításnál jól kell majd helyezkedniük, de lova képességében bízva úgy nyilatkozott megnyerhetik a versenyt.

Soho (2) az ügetőlovaglásban is jeleskedő Erick Raffint-t kapja társul ebben az ütközetben, a kiváló hajtón van némi nyomás, hiszen november több hajtó sem tudott győzni Soho-val, ráadásul most sajátjaival fog futni, fel van adva a lecke. Beállításukat elnézve nincsenek rossz helyzetben, ráadásul trénere nagyon örül, hogy most “csak” kancatársain kell felülemelkednie.

Princess Kronos (1) egy kicsivel gyengébb teljesítményt nyújt, mint fent említett vetélytársai, mostanában sajnos többször helyezetlenül ért célba. 2017-es szezonjának kezdetekor végre pénzért futott Vincennes-ben 2700 méteren, így joggal várhatjuk, hogy kereken egy hónap pihenő után tovább jön előre.

Riviera As (13) olasz ló, aki tavaly decemberben több kiemelkedő futással bizonyította rátermettségét, 2., 3. és 4. helyezéseket szerzett, tegyük hozzá, hogy a számára nehezebb hosszabb távokon. Franck Ouvrie, a ló hajtója beavatott minket a taktikába is, miszerint a verseny első felében pihenni fognak, a favorit lovakat szeretnék kísérni, hogy a véghajrában bedobhassanak mindent. Ha ez összejön át is szaladhatnak mindenkin.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió

fotó:

Olvass tovább!