Aupiquaria átveheti a favorit címet?

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2017. 02. 09. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

Sűrű versenynap! Chantilly, Vincennes, Meydan, a világ legjobb pályáiról láthatnak versenyeket a csütörtöki lóverseny délutánban, természetes, hogy valamennyi versenyünkre fogadhatnak is. Ahogy minden nap, csütörtökön is lesz Kincsem+ futam 300.000.000 Ft-ért, ezúttal Paris-Vincennes-ben, ahol hét és tíz év közötti kancák II. osztályú versenye kerül megrendezésre. A kezdetben kasszafavoritnak kikiáltott Akayama nem fog futni, így kicsit átrendeztük a lehetséges sorrendet.

Véleményünk: Aupiquaria (12) – Vulcania de Godrel (14) – Xea Venus (7) – Super Ariel (9) – Roxanne Bar (13)

AupiquariaAupiquaria (12) a méltán híres Jean-Michel Bazire istállójában készül, maga a Mester pattan a sulkyba is, így “favorit magasságokba emeltük”. Aki ismeri a francia ügetőt, az ismeri Jean-Michel Bazire nevét, többszörös champion, rekord győzelem, mesteri hajtások, egyszóval crack hajtóval van dolgunk. Ami Aupiquaria-t illeti utolsó versenyében hibázott, ennek ellenére még ne mondjunk le róla, hiszen idei két érvényes futásakor is a dobogó felső fokain találta magát, csak a győzelem nem jött össze 2016. októbere óta.

Vulcania de Godrel (14) Franck Nivardot kapja társul, aki szintén csak előre mozdíthat a teljesítményen. Több francia tipster úgy látja, hogy ennek a párosnak lehet a legnagyobb esélye a győzelemre, való igaz nehezen hagyhatók ki a tikettekről. Ebben az évben van már elsősége, melyet szintén 2700 méteren szerzett, a távval tehát nem lehet baj. Január 29-én egy Group 3-as versenyben 4. helyezést szerzett, ez volt eddigi pályafutásának legjobb eredménye. A jelenlegi mezőnyben gyengébb ellenfelei lesznek, így joggal várhatjuk tőle, hogy most a győzelemért küzdjön.

Xea Venus (7) Björn Goop idomításában áll, szeptember óta Franciaországban teljesít szolgálatot. Ez lesz az idei első versenye, ami nehéz teher, kicsivel több, mint egy hónapja nem versenyzett. Nagyon hasznos, pénzkereső ló, aki folyamatosan közeli helyezéseket szerzett 2016-ban, ugyanakkor a győzelem már június óta elkerüli. Maga a Mester hajtja majd, így egy összeszokott párost láthatunk majd, az idomári vélemény szerint is a helyezettek közé várhatjuk.

Super Ariel (9) új társat kap, Gabriele Gelormini személyében, ugyanis mindenkori hajtója egy szabálytalanság miatt eltiltást kapott. Ebben az évben már két verseny van a lábában, melyek közül az utóbbi már egy Group 3-as volt, itt második helyezést szerzett. Esetében a 2700 méterrel lehetnének kétségeink, hiszen inkább a rövidebb távokat kedveli, viszont 2016-ban szerzett már 2. helyet is hosszúra, így megoldható feladat lehet a csütörtöki is.

Roxanne Bar (13) távján fut, trénere most jó versenyt vár tőle. Legutóbb a startnál megijedt a startautó szárnyától, így a rossz kezdést követően a rövid távú futamban már nem tudott kibontakozni. Az ellenfelektől nem kell tartania, rendszeres szereplője a hasonló besorolású versenyeknek, sőt Group szinteken is “mutatta már magát”. Vitale Ciotola Mester szerint az első öt között kell végezniük.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!