Háromszor is sikerülhet?

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2016. 02. 07. – kedd – Jackpot: 300.000.000 Ft

A francia tengerpartról jelentkezik a keddi Kincsem+ futam, egészen pontosan a Hippodrom de la Cote d’Azure-on, Cagnes-sur-Mer-ben futnak az ügetők.

Véleményünk: Vison Fromentro (8) – Zonguldak (12) – Tipol de Nappes (9) – Titan d’Abo (6) – Unique d’Huon (5)

vison-de-fromentro-620x331Vison Fromentro (8) újabb visszatérésre készül, méghozzá zsinórban a harmadikra. Eredménysorára a legtöbb tréner büszke lenne, hiszen a 2016-os szezont győzelemmel zárta és a 2017-est is győzelemmel kezdte. Esetében a 2925 méteres alaptávval nem lehet gond, győzött már hasonló versenyben, ugyanakkor olyan lóról van szó, aki még a rövid távokon is megállja a helyét, mondhatni univerzális. A jó képességű nyolcéves mindemellett rendkívül stabil, már két éve nem hibázott egyszer sem, kiemelkedő favorit.

Zonguldak (12) már közel sem ennyire magabiztos, eredményei között 2 galoppozást is találunk az elmúlt fél évben. Esetében inkább azt érdemes megjegyezni, hogy milyen képességű ellenfelei voltak, ne tévessze meg Önöket a több gyengébb pénzdíjas hely, Zonguldak bizony Group 3-as besorolású versenyekben vett részt. Ennek tudatában az sem lenne csoda, ha csak „játszana” ezzel a társasággal.

Tipol de Nappes (9) mellett szól, hogy már három verseny van a lábában ebben az évben, úgy tűnik könnyen regenerálódik, ezért most újra visszafuttatják, mindössze 10 napos pihenőt követően. Az utóbbi időben gyengébb ellenfelei voltak, ugyanakkor a 2016-os esztendő elején pont Cagnes-sur-Mer-ben brillírozott, 55.000 eurós versenyekben. Mellette szól, hogy hajtója Gabriele Gelormini jól ismeri, jó eséllyel ki tudja majd hozni belőle a maximumot.

Titan d’Abo (6) rendszeresen ott van a végjátéknál, egymás után 2 alkalommal is dobogón végzett, viszont pechére ennél feljebb nem sikerült lépnie. Abszolút távján fut, ezzel nem is lehet gond. Trénerétől megtudtuk viszont, hogy rendkívül nehéz kordában tartani, így nagyon körültekintően kellett hajtót választania. Ennek ellenére Nicolas Ench úgy fogalmazott: „Azt hiszem jobb hajtót nem is találhattam volna rá, Yannick-Alain Briand mestere a szakmának.” Ennek fényében és képességei alapján a helyezettek között a helye.

Unique d’Huon (5) az egyik kedvencünk, több francia oldal is favoritnak tartja. A kilencéves herélt idén kiemelkedően jól futott, kétszer is második helyen zárt, annak ellenére, hogy tavaly év végén már fáradtan mozgott. Úgy tűnik a pihenő megtette hatását, második futására egy másodpercet javított korábbi idején, de még lehet benne további javulás. Romuald Mourice nagyon elégedett vele, úgy látja, hogy bele kell venni a nyerő kombinációba.

A futamról bővebben a napi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!