Duplázhat London Whale?

Esélylatolgatás a pénteki Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 27. – péntek – 300.000.000 Ft

Igazán változatos hétvégéhez közeledünk, azonban még csak most jön a java! Vasárnap jön a 3 milliárdos Szuper Jackpot, a világ leghíresebb és egyben legrangosabb ügetőversenyével a Grand Prix d’Amerique-el. Ha a hatalmas jackpot összeg pedig kevés lenne, a francia versenyszervező megfejeli újabb 300.000.000 Ft Külön Nyereménnyel. A vasárnapi verseny előtt pedig térjünk rá a pénteki programra, melynek napi főversenyét Pau-ban futják a telivérek, méghozzá gáton. A fogadók ismerhetik az indulókat, hiszen nem is olyan régen ennek a futamnak az ikertestvérét tartották itt és az akkori mezőnyből néhányan újból egymásnak feszülnek.

Véleményünk: London Whale (5) – Achour (3) – Turkey Jackson (15) – Poligroom (1) – Tosca la Diva (11)

Pau - C1 - 04/01/2017London Whale (5) visszatérésére készül. A fent említett január 4-i versenyben ugyanis meglepetésre parádés stílusban masírozott haza Achour (3) és Turkey Jackson (15) előtt, akik nem mellesleg jobb sansznak tűntek. Ami a beállítását illeti, 5 kg büntetést kapott a győzelemért, ezúttal 70 kg-ot kell vinnie, de ezzel még mindig 1 kg-al jobb helyzetben van, mint Achour, aki második helye révén maradt 71 kg-os terhén. Korábbi formáihoz képest sokkal erősebb volt legutóbb, trénere szerint most is a győzelemért kell küzdenie.

Achour (3) az egyik nagy ellenfél. Ő kifejezetten peches, egymás után kétszer is “csak” második tudott lenni. Január 4-én 5 és fél hosszra volt a győztestől, akkor súlyban pontosan ennyi különbség volt a vitt terheik között Achour kárára. Ezúttal jöhet a visszavágó, hiszen Ő maradt a helyén, míg ellenfele 5 kg-os büntetése révén már csak 1 kg-ra van tőle, akár fordulhat a kocka.

Turkey Jackson (15) többször is bontogatta szárnyait az utóbbi időben, de sehogy sem tudott másodiknál jobb helyezést összehozni, a referenciafutamban pedig a dobogó 3. fokán végzett. A hendikepperek az ő esetében sem engedtek egy grammot sem, most is 62 kg-ot visz, viszont ezzel a teherrel messze ő  van a legkönnyebb helyzetben. Képessége és távbírása is adott, nem lenne meglepetés, ha elsétálna a két favorit mellett.

Poligroom (1) legutóbb lecsúszott a dobogóról, és ezúttal is a top súlyt cipeli, ami most sem könnyít a helyzetén. Eredményeit bővebben átfutva a 4. hely nem tűnt rossznak főleg, hogy kifejezetten gyenge 13. helyezés után, 1 éves kihagyást követően lépett pályára. Most már van egy futás a lábában, ami tovább segítheti, ugyanakkor a top súly még mindig őt illeti. 2014-ben és 2015-ben rendszeresen dobogós volt alacsonyabb osztályokban, melynek köszönhetően a száma igen magasra szökött. Nehéz kiszámolni, trénere bizakodik, úgy látta jól regenerálódott, felkészülten várja a startot.

Tosca la Diva (11) Francois-Marie Cottin istállójából érkezik. Rendkívüli távbírással és kitartással rendelkező ló, aki már nagyon megérdemelne egy győzelmet, hiszen 4 alkalommal kapott ki sorozatban. Beállítása ideálisnak tűnik, utolsó versenye óta bőven engedtek neki, most 3 kg-al kevesebbet, 65 kg-ot ítéltek meg neki. Mestere úgy látja frissen és jól mozgott a zárómunkákban, számít rá holnap.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
www.geny.com

 

Olvass tovább!