Amarilla de Rabut megállíthatatlan?

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 25. – csütörtök – Jackpot: 300.000.000 Ft

Hét- és nyolcéves lovak nemzetközi összecsapása következik a Prix de la Semaine Internationale-ban. Ezúttal 18 induló közül választhatnak a játékosok, fogadási szempontból szép kihívás.

Véleményünk: Amarilla de Rabut (3) – Attacus (9) – Auch (13) – Azaro d’Eva (16) – King of the World (15)

00111275-008-scoopdyga_AMARILLA_DE_RABUTAmarilla de Rabut (3) nem véletlenül favorit. A csodás képességű hétéves kanca 14 győzelemnél jár, melyből a tavalyi évben 9-et szerzett, ráadásul zsinórban. Szédületes teljesítmény, főleg azért, mert egyre erősebb és erősebb mezőnyökben próbálták, és eddig hibátlanul vette az “akadályokat”, már az idei szezont is győzelemmel kezdte 2700-méteren Vincennes-ben.

Attacus (9) a fent említett favorithoz képest kissé leszálló ágban van, utolsó győzelmét még júniusban szerezte. Ezt követően egy hosszabb pihenőt kapott, csak novemberben láthattuk viszont, akkor 6. helyen ért célba. December elején aztán újra megvillant, 2. lett Vincennes-ben. Ha elő tud rukkolni jobb számaival és időeredményeivel, döntős esély lehet.

Auch (13) trénerével, Christian Bigeon-nal indul aki szinte minden versenyében maga veszi kezelésbe némileg “rakoncátlan” hétévesét. Auch-ban van képesség, ami statisztikailag csak minden második versenyében jön ki. Monsieur Bigeon úgy látja, hogy a táv miatt lehetnek kicsit nehezebb helyzetben, hiszen Auch inkább a rövidebbeket preferálja, ugyanakkor a 2700 méter még nem tartozik a lehetetlen kategóriába.

Azaro d’Eva (16) sajnos gyakran hibázik. A Jean-Michel Bazire idomításában álló hétéves többször megviccelte már a tőle elpártoló fogadókat, ugyanis az ő esetében is komoly tudás bújik meg a sok hiba mögött, amit nem szabad figyelmen kívül hajtani. Mellette szól a sokszoros champion Bazire is, akit már önmagában a név miatt is érdemes játszani. Mostanra tökéletes lett a beállítása is, a tréner nagyon bízik benne.

King of the World (15) bejárta egész Európát, szép eredményeket szerezve Krieau-tól Vincennes-ig. Utóbbi két helyezését hasonló osztályban szerezte Björn Goop-pal, aki ezúttal Fridericus (14) társa lesz. Wolfgang Nimczyk kicsit csalódott is volt a döntés miatt, visszaléptetni viszont nem szerette volna, így fiát, Michael Nimcyzk-et bízta meg a feladattal. Michael szép 4. helyezést ért már el lovukkal Mons-ban is, jól ismeri minden mozdulatát, mindent megtesz majd a győzelemért.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!