Francia ügetők versenye Cagnes-sur-Mer-ben

Esélylatolgatás a szerdai Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 25. – szerda – Jackpot: 300.000.000 Ft

Tapasztalt “öreg lovak” versenyeznek 2925 méteres távon, ebben az esetben mindenki egy távról fog fordulni, nincs térhátrány. Fogadási szempontból egy kis könnyebbség, hogy ezúttal “csak” 14 ló közül kell választani.

Véleményünk: Baby Lou Max (14) – Balbir (8) – Urac (13) – Canari Match (6) – Tamisso (10)

Baby-Lou-MaxBaby Lou Max (14) utolsó versenyei remekül sikerültek, november óta folyamatosan dobogós. Január 12-én Cagnes-sur-Mer-ben futotta a 2017-es szezonkezdő versenyét, 2. helyezést szerzett. Komoly javuláson ment át, utóbbi versenyében sokkal erősebb lovakkal került össze, az összdíjazás 150.000 Euró volt, élete egyik legjobbját futotta.

Balbir (8) idomárhajtójával Mickael Cormy-val indul, akivel szeptembertől novemberig megállíthatatlanok voltak, zsinórban három sikert zsebeltek be. Balbir esetében nincs szükség komoly javulásra, hiszen képessége a győzelemig is elég lehet. Elsőre nem mondható rossznak a 2017-es 4. hely sem, hiszen még erősebb lovak között szerezte két hónap pihenő után. Érdekes, hogy a tréner mégis úgy ítélte meg, hogy jobb helyezést is szerezhettek volna legutóbb, ezúttal szeretne revansot venni.

Urac (13) december elején futott remekül, győzelmet szerezve, azóta viszont nem igazán találja magát, két helyezetlen futást könyvelhettünk el a neve mellett. Ha a dobogóra nem is, de az első öt közé azért várhatjuk, trénere úgy látja ismét kezd formába lendülni, ráadásul erre a versenyre készültek.

Canari Match (6) a magas díjazású szereplései miatt tűnik ki a többiek közül, esetében nem jött össze egy helyezés se szeptember óta. Most az eddigiektől eltérően könnyebb ellenfelek közé kerül, itt már össze kellene hoznia legalább egy helyezést.

Tamisso (10) kifejezetten kedvező beállítással érkezik ebbe a mezőnybe, ahol most duplázni szeretne. Ez eddig még nem sikerült neki, a statisztikájából jól láthatjuk, hogy gyakran fut forma alatt egy-egy jobb eredményt követően, de talán a 2017-es szezonban ez másképp lesz. Trénere számít rá noha Balbir (8) és Baby Lou Max (14) sikerét látja reálisnak.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!