14 lovas nemzetközi összecsapás szombaton

Esélylatolgatás a szombati Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 21. – szombat – Jackpot: 300.000.000 Ft

Szombaton a hazai futamok mellett 10 külföldi versennyel várjuk Önöket, köztük a megszokott Kincsem+ futammal, melyet ismét Vincennes-ben tartanak. A 14 lovas Group 3-as versenyben a megszokottnál jóval kevesebben lesznek, egészen pontosan 14-en, így most a fogadók is egy kicsivel “könnyebb” helyzetbe kerülnek.

Véleményünk: Avenir de Blay (3) – Boldie Jenilou (5) – Vulcain de Vandel (8) – Akido (7) – Ustie Haufor (11)

avenir_du_blayAvenir de Blay (3) egészen káprázatos szezont zárt 2016-ban. Először is 9 startjából 4 alkalommal nyert, emellett három dobogós helyezést is szerzett, másodszor pedig több rekordját is ebben az évben szerezte. Egyéni csúcsát is megfutotta (1:12,7), majd Vincennesben 2850 méteren saját távrekordot is ügetett (1:13,5). Még tovább növeli az esélyeit, hogy utolsó versenyeiben szerezte győzelmeit, ráadásul zsinórban! Ennek fényében nagy a nyomás rajtuk, idomárhajtója elmondása szerint már kipihente az utolsó futás fáradalmait, most még jobb időeredményt vár tőle.

Boldie Jenilou (5) rendszeresen az első három helyen végez, folyamatos előrelépéssel, hiszen 30-40 ezer eurós versenyek után mára már a klasszisok “ligájában” is megállja a helyét. Nagyon pozitív, hogy a nyerges szakágban is otthon érzi magát, karácsony előtt Group 3-at nyert ügetőlovaglásban, igazán jó esély most is. Gregory Thorel jobbnak látta, ha nem térhátrányból kell fordulnia, így a szombati verseny mellett döntött, itt előnyösebb helyről várhatja a startot.

Vulcain de Vandel (8) sajnos hajlamos hibázni, még Nivard Mester kezei alatt is. Nagy általánosságban elmondható, hogy a trénerek mindig a jobb sanszú lovukra ülnek ha egy versenyben több istállótárs is együtt fut, ebben az esetben Franck Nivard a nehezebb hajtás, mellett döntött. Véleménye szerint Vulcain de Vandel a jobb ló, meglátjuk jól döntött-e.

Akido (7) szinte játszva lett 4. olyan nevek között, mint Call Me Keeper, vagy Arazi Boko.  Ő sem a megbízhatóság mintaképe hasonlóképpen istállótársához, ugyanakkor bőven van benne potenciál. Szombaton Jean-Philippe Monclin ül ismét a sulkyba. Amikor sikerül ügetésben tartani nagyon jó eredményeket szerez, 2016-os mérlege: 14 futás, 2 győzelem, 9 helyezés, könnyen elképzelhető akár a győzelem is.

Ustie Haufor (11) megszokott hajtójával, Charles Julien Bigeon-nal indul. A fiatal szakember nagyon sokat elárult a korábbi futással kapcsolatosan, miszerint a második soros startpozíció és a verseny kedvezőtlen lefolyása is megnehezítette a dolgukat, véleménye szerint ideális esetben győzhettek volna. Lova beállítása most sokkal kedvezőbb, így az első három helyre várja, ami teljesen reális célkitűzésnek tűnik.

Ebben a futamban is találunk érdekes kevésbé favorizált lovakat, akik megnehezíthetik a favoritok dolgát. Ilyen lehet A Nous Trois (4) , aki hosszú pihenő után tér vissza. Sebastien Guarato elmondta, hogy ide készítette idomítottját, egy biztos, a győzelem lebeg a szemük előtt. Fantázia van még Tropic du Hetre -ben (13) is, aki most új hajtót kap, természetesen ő csak javulással kerülhet helyzetbe.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 15:15-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!