Jönnek az akadály szakág legjobb hendikep lovai

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 17. – Jackpot: 300.000.000 Ft

A keddi versenynapon Pau kap főszerepet, ahol gát- és akadályversenyeket tartanak, a napi főversenyt, egy 105.000 eurós Kincsem+ futamot is itt szervezik. A kiemelt díjazású hendikep futamban 16 telivér vesz részt, közülük szemezgetünk.

Véleményünk: Espoir de Bellouet (4) – Violon de Brejoux (8) – Vanadium (14) – Beau Rochelais (2) – Poliboy (11)

Espoir de Belluet (4) remélhetőleg megérdemelten kapja a favorit megnevezést. Nagyon hosszú kihagyás után tért vissza 2016-ban, 3 évig nem futott. Visszatérésekor két győzelmet követően egy második helyet is szerzett síkon, most pedig visszatért régi szakágához. Keménységét mi sem bizonyítja jobban, hogy a nyolcéves herélt akadályon is duplázott, most egy újabb győzelemre készül. Sikereit Nantes pályáján szerezte, mindkét alkalommal 4300 méteres távon, fontos kiemelni, hogy gyengébb mezőnyökben! Most visszakerül sajátjai közé, így ismét lehetőséget kap, hogy bizonyítsa rátermettségét.

violon-de-brejouxViolon de Brejoux (8) dupla győzelem után van, esetében a versenyek összdíjazása és a versenyek nehézsége is nőtt, legutóbb már egy 60.000 eurós mezőnyben volt a leggyorsabb. Jól alkalmazkodik a különböző pályákhoz is, ráadásul augusztus óta talpon tudják tartani, egészen biztos, hogy komoly esélyesként számíthatunk rá. Két kg-mal visz többet (67 kg), mint legutóbb, ennek ellenére trénere Isabelle Pacault nagyon magabiztos.

Vanadium (14) két versenyében már nagyon közel volt, jó versenyeket abszolvált, harmadik majd második helyeket szerzett, ugyanakkor a várva-várt győzelem eddig elkerülte. Francois-Marie Cottin beszámolójában elmondta, hogy ősszel lovának egészségügyi gondjai voltak, melyet azóta már sikerült kihevernie, munkában pedig remekül teljesít. Ezek alapján várhatunk tőle egy jó futást, a rövidebb táv pedig még tovább hozhatja előre.

Beau Rochelais (2) szeptember óta rendszeresen versenyez, egyre jobb eredményeket elérve. Az őszi időszakban gáton próbálták novemberi próbálkozása egy erősebb mezőnyben nem sikerült túl jól, azonban azóta úgy tűnik folyamatos javulásban van. December 27-én már versenyt nyert, ráadásul Pau-ban, nyerő formája segíti. Patrice Quinton további erősödését várja, hiszen két utóbbi versenyét már akadályon futotta és nagyon úgy tűnik, hogy ez a versenyszám még inkább “ízlik” neki.

Poliboy (11) októberi feltartása óta kicserélt lóként versenyez. Auteuil-ben és Pau-ban is versenyzett már, mindkét alkalommal jobb formát futva, mint az azt megelőző versenyében. Gáton és akadályon vegyesen futtatják, látszólag mindkét szakág szimpatikus számára. Pályafutása során még csak 1 győzelmet tudott felmutatni, most is erre edzenek, trénere szerint nem lehetetlen elérni a dobogós helyeket. Új lovasa Jonathan Plouganou legutóbb szinte topra hozta, másodikok lettek, most ismét ő fogja elkísérni a holnapi megmérettetésben.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.equidia.fr/

Olvass tovább!