Ismét a francia riviérán futnak az ügetők

Esélylatolgatás a csütörtöki Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 11. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Tizenhat indulót számlál a csütörtöki Kincsem+ futam, melyet ismételten a francia riviéra egyik legszebb pályáján, Cagnes-sur-Mer-ben futnak az ügetőlovak. A szakma számára is komoly jelentőséggel bíró Group 3-as besorolású nagyversenyben nem egyszerű ötre szűkíteni a legjobb esélyű lovak számát, hiszen több remek papíresély van, egy biztos nagyon jó versenyre számíthatunk.

Véleményünk: Viking Blue (13) – Coeur Baroque (4) – Balbir (10) – Apollon de Kacy (5) – Timbal (6)

Viking Blue (13) duplázáson van túl, most a triplázásra készül, amit nem tűnik irreális célkitűzésnek. Fekszik neki a tengerparti pálya, emellett a táv is, és ne felejtsük el, hogy két éve 10-szer nyert zsinórban. Úgy tűnik megint visszatérőben van, trénere Gabriele Gelormini pedig mindent be fog dobni egy újabb siker érdekében. Ő maga a térhátránytól tart ami érthető, de nem lenne csoda, ha még így is megoldanák a feladatot.

coheur baroqueCoeur Baroque (4) szintén nyerés után van, nála viszont nincs térhátrány, ami Viking Blue-hoz képest nagyon kedvező helyzetbe hozza. Nagyon pozitív eredmény a győzelem, de még ennél is szebb, hogy legutóbb egyéni rekordot futott, ami igencsak azt jelzi, hogy a ló kirobbanó formában van. Kétkedhetnénk Coeur Baroque távbírását illetően, de eredményeit látva rögtön feltűnik, hogy 3000 méteren is győzelmet szerzett, így ez sem jelenthet problémát.

Balbir (10) csodás esélynek tűnik Mickael Cormy hatévese zsinórban harmadik sikerét ünnepelhette november 22-én. A szép eredményeket követően decemberben pihenőt kapott, most visszatérésére készül, ami nem lesz egyszerű, hiszen sosem futott még ilyen komoly mezőnyben. Távbírása és nyerő szériája is segíti, kérdés hogyan regenerálódott. Idomárja “álomszerű”-nek tartja a beállításukat is, ha minden kedvezően alakul, a győzelem sem lenne elképzelhetetlen cél.

Apollon de Kacy (5) már futott ebben az évben, negyedik helyen végezve egy jelentős összdíjazású (90.000 Euro) futamban. Ezúttal klasszis hajtót, Franck Nivard-ot kapja társul. Decemberben nyeréssel zárt, amit régóta várt már a menedzsment. Utóbbi negyedik helye erősebbek között pedig méginkább reményt ad egy újabb jó futásra. Jörgen Westholm remek munkaformákról számolt be, bízik lovában.

Timbal (6) nagyon peches volt első francia futásakor, Vincennes-ben ugrott karácsonykor. Trénere a csütörtöki versenyre készítette, és úgy véli első esélyt képviselnek. Axevalla-ban és Solvalla-ban is nyert versenyt még 2016 októberében, azóta nem volt szerencséje. Korábbi eredményeit bővebben kutatva ráleltünk, hogy 30 futásából 20-szor tudott nyerni, ennek tudatában olyan képességű lónak tűnik, aki akár játszva verheti ezt a mezőnyt. 2015-ben Färjestad-ban 215.000 Eurós Group 1-et is nyert 2100 méteren, esetében a távbírás lehet kérdéses, de klasszisa átsegítheti ezen a nehézségen.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://yesicannes.com/

 

Olvass tovább!