Francia tenyésztésű ügetők versenye Vincennesben

Esélylatolgatás a keddi Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 10. – Jackpot: 300.000.000 Ft

Színes programmal várjuk a lóverseny szerelmeseit a keddi lóverseny délutánon. Szokásunknak megfelelően több pálya eseményeit mutatjuk meg Önöknek, ezúttal Paris-Vincennes, Cagnes-sur-Mer, Mons és Marseille-Pont-de-Vivaux lesz terítéken. Ügetőlovaglás, ügető, gát- és akadály, valamint a szintetikus felületnek köszönhetően galoppversenyek is lesznek a programban. A napi főversenyt Vincennes-ben futják az ügetők 18 indulóval a mezőnyben.

Véleményünk: Aulis du Courtille (5) – Ange de Lune (10) – Alinea (2) – Viking Madrik (3) – Alf de Melandre (4)

aulis du courtilleAulis du Courtille (5) többszöri hibázása ellenére magas esélyt képvisel, mivel novemberben és decemberben is többször volt dobogós helyen. Jean-Michel Baudoin idomár a korábbi hiba ellenére ismét Jean-Michel Bazire gondjaira bízza lovát, abban bízva, hogy végre megtörik a jég és megszerzik a legjobbnak járó 29.250 Eurós fődíjat.

Ange de Lune (10) utolsó három futása alapján nem tartozna az esélyesek közé, ha azonban egy kicsit megmozgatjuk a felszínt, láthatjuk, hogy tavalyi legjobb számait ebben az időszakában futotta. Matthieu Abrivard szeme előtt a győzelem lebeg, nagyon bízik lovában.

Alinea (2) nagyon nehéz hajtású ló, négy hibáját karácsonykor egy szép negyedik hellyel feledtette, ezzel is igazolva képességét. Trénere szerint legutóbb előrébb is végezhettek volna, azonban annyira örült, az érvényes futásnak, hogy nem mert Alinea-tól többet kérni, most azonban sokkal körültekintőbb lesz, mindenképp egy dobogós helyet szeretne.

Viking Madrik (3) gyengébbek között brillírozott, október óta egy hibát leszámítva mindig az első két helyen ért célba. Saját rekordja szűk két másodperccel rosszabb ellenfeleinél, ugyanakkor annyira jó szériája van, hogy most erősebbek ellen is megpróbálják. Több szempontból is nagy feladat lesz számára a keddi. Először is új hajtót, kap Gabriele Gelormini személyében, valamint a pálya is újdonság lesz számára. Yannick-Alain Briand szerint jól alkalmazkodik a nagy pályákhoz, emellett nagy lehetőségnek tartja, hogy “csak” a francia lovakkal kell megküzdeniük.

Alf de Mélandre (4) egyéni rekordja a 4. legjobb időeredmény ebben a mezőnyben. Hasznos, pénzkereső ló, aki rendszeresen végez a dobogón is, győzelmet azonban október óta nem tudott szerezni. Philippe Legavre idomár elmondása szerint nem elégedett az utolsó helyezésükkel. Keddi beállításuk kedvező, így most mindenképp revansot akar venni.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:

Olvass tovább!