Tizenhat lovas galoppversennyel vár Deauville

Esélylatolgatás a pénteki Kincsem+ futamhoz

2017. 01. 06. – Jackpot: 300.000.000 Ft

A deauville-i szintetikus borításnak köszönhetően pénteken a galopp szerelmeseinek kedvez a francia versenyszervező. A telivérek 1900 méterre fognak futni a jobbkezes pályán, feltűnnek a legnagyobb zsoké nevek is, remek hendikep futamra számíthatunk.

Véleményünk: Jasmiralda (11) – New Frosty (5) – Sans Peur (9) – Astral Merit (2) – Zlatan in Paris (10)

Jasmiralda (11) egy négyéves kanca, rendszeres szereplője a magasabb díjazású Kincsem+ versenyeknek is. Eddig mutatott teljesítménye és vitt terhe alapján is nagyon jól áll ebben a mezőnyben, utóbbi öt versenyéből kétszer is második volt. Megérdemelne már egy győzelmet.

New Frosty (5) apja egy komoly klasszis mérföldes ló volt Group 3-tól Grop 1 szintig, testvérei közül pedig mindössze hatan állnak felette ami a képességszámokat illeti, ő maga 86-os rating-el rendelkezik. Ezúttal új lovast kap, 2016-os év Európa championját, Pierre-Charles Budot. Legutóbb kikapott 1900-on, korábban viszont győzött is ilyen távon, ezúttal 2 kg engedménye van a korábbi futásához képest, ez is segíti.

Sans Peur (9) állandó lovasával Theo Bachelot-al indul, akivel szeptember végén nyertek versenyt 2000 méteren, azóta pedig számtalan helyezést, köztük dobogót is szereztek Chantilly és Deauville pályáin. November közepe óta pihenőt kapott, kérdéses, hogy a regenerációs időszak előnyére válik-e, Stephane Wattel elégedett a munkaformákkal.

Astral Merit (2) nagyon nagy sansz, esetében a top súly-közeli 59,5 kg, valamint az erős mezőny vízválasztó lesz a jövőre nézve. Fantasztikus éve volt, négy győzelmet és megannyi pénzes helyezést szerzett, igaz, gyengébb képességű lovak között. November 22-én Chantilly-ban próbálták nehezebb versenyben, ahol szépen helyt állva 3. helyezést szerzett. Ismét komoly erőpróbára számítunk Fabrice Veron többszörös lovasától megtudtuk, hogy a helyezettek közé várja, a lovifogadas.hu szerint ugyanakkor nem lenne meglepetés az sem, ha fellépne a dobogóra.

A futamról bővebben a vasárnapi programban olvashatnak, mely az alábbi linkre KATTINTVA érhető el.

A Kincsem+ futam 13:47-kor kezdődik, a teljes versenynapot élőben közvetíti a Sport Televízió.

fotók:
http://www.canalturf.com/

Olvass tovább!